ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Καταργείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους στην Κύπρο;

Όλες οι πληροφορίες.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Της Άντρης Θρασυβούλου

Υπό αξιολόγηση βρίσκεται το ζήτημα της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους το οποίο αναμένεται να συζητηθεί σύντομα στην Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση επί του θέματος, δεν αποκλείεται να προκύψουν σύντομα εξελίξεις με την Κύπρο ν' ακολουθεί το παράδειγμα άλλων χωρών όπως της Ελλάδας που καταργείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. 

Όπως ανέφερε στην «Κ» το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Ζωή Δωροθέα Πανά, σε τέτοιο ενδεχόμενο το μήνυμα δεν είναι ότι πετάμε τη μάσκα. «Η χρήση της μάσκας ως εργαλείο για μείωση του κινδύνου διασποράς είναι αδιαμφισβήτητη ειδικά σε χώρους υψηλού κινδύνου και έτσι διατυπώνεται και στις χώρες όπου έχουν προβεί σε τέτοιου είδους χαλαρώσεις όπως π.χ στην Ελλάδα», σημειώνει η Δρ Πανά.

Σε σχετική ερώτηση για το πώς μπορεί να αξιολογείται η συγκεκριμένη χαλάρωση ενώ εντοπίζονται κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης και στην Κύπρο η οποία εμπνέει ανησυχίες, η ίδια εξηγεί ότι «αυτό αξιολογείται βάσει της εμβολιαστικής κάλυψης και των χαλαρώσεων που μπορεί να δώσεις σε ένα άτομο που είναι πλήρως εμβολιασμένο άρα είναι προστατευμένο και ο κίνδυνος διασποράς είναι μικρότερος συν το γεγονός ότι διανύουμε το καλοκαίρι οπότε στους εξωτερικούς χώρους, η διασπορά είναι μειωμένου κινδύνου».

Φυσικά, σε χώρους όπου υπάρχει αυξημένος συγχρωτισμός η μάσκα είναι απαραίτητη, τονίζει η Δρ Πανά ειδικά ενώ υπάρχει το πρόβλημα της επικράτησης των πιο μεταδοτικών στελεχών του ιού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση