ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

«Κάποια από αυτά με εξέπληξαν, γιατί εγώ έχω δουλέψει και με τον Φιλιππίδη και με τον Λιγνάδη»

Όσα αναφέρει ο Γιάννης Στάνκογλου σε συνέντευξή του.

newsroom must

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου παραχώρησε συνέντευξη, στο περιοδικό «ΒΗΜAgazino», με αφορμή την νέα παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστεί στην Επίδαυρο - “Προμηθέας Δεσμώτης”, συζητώντας μεταξύ άλλων και την επόμενη μέρα του καλλιτεχνικού χώρου, μετά και τις καταγγελίες εναντίον Πέτρου Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίηση.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου (Μυρτώ Λοβέρδου) για την σχέση μεταξύ μαθητή – δασκάλου και την κατάχρηση εξουσίας, ο ίδιος απάντησε «Είναι μια πραγματικότητα, αλλά δεν ισχύει για όλους. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δασκάλων μου δεν την καταχράστηκε. Και εμείς οι ίδιοι με τους συντρόφους μας, με τα παιδιά μας, μπορεί να κάνουμε κατάχρηση. Το θέμα είναι να το καταλαβαίνεις, να μπορείς να ακούσεις τον άλλον. Είναι σημαντικό να νιώθει κάποιος χρήσιμος μέσα στο σύνολο που ανήκει, όποιον ρόλο κι αν παίζει».

Για τις καταγγελίες, «Κάποια από αυτά με εξέπληξαν – δεν τα περίμενα. Γιατί εγώ έχω δουλέψει και με τον Φιλιππίδη και με τον Λιγνάδη. Υπάρχουν πολλές ιστορίες, με κάποιες έπαθα σοκ, αλλά δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Στην αρχή ακούς κάτι και σκέφτεσαι ότι μπορεί να μην ισχύει. Αλλά όταν γίνεται κατ’ εξακολούθηση, σοκάρεσαι».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yiannis Stankoglou (@yiannisstankoglou)

Για τα επόμενα σχέδιά του, εξομολογήθηκε «Όλοι πάνε τηλεόραση και εγώ θέλω να κάνω πιο πολύ θέατρο. Θα σκηνοθετήσω πρώτη φορά – και θα παίξω – στο θέατρο Αποθήκη, το έργο “Killer Joe” του Τρέισι Λετς. Συνδυάζει το χιούμορ των αδερφών Κοέν, λίγο Τενεσί Ουίλιαμς, λίγο Ταραντίνο. Αυτή είναι η δική μου ατμόσφαιρα. Θέλω να αποφύγω, όσο μπορώ, αυτά που με πείραζαν ως ηθοποιό με τους σκηνοθέτες μου. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, μπορεί να φάω τα μούτρα μου. Θέλω να δοκιμαστώ, σαν κάτι καινούργιο, όπως θα πάω να κάνω ελεύθερη πτώση – ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια και είναι υπέροχο».

Σε ερώτηση για το αν ζει επικίνδυνα, απάντησε «Μου αρέσει το ζην επικινδύνως, από μικρός. Είμαι άνθρωπος της αδρεναλίνης, με εξιτάρει, μου δίνει δύναμη. Μετά το πρώτο άλμα, ένιωσα μια χαρά μεγάλη. Μου αρέσει να ρισκάρω. Αλλά το να ξεκινάς στα 44 με δύο παιδιά, όπως μου είπε η γυναίκα μου; Και τη σκηνοθεσία σαν άλμα τη βλέπω. Δυστυχώς, μας έχει καθορίσει λίγο ο φόβος, “ο φόβος είναι ο χειρότερος γιατρός, σε καίει, σε σκορπάει και σε παγώνει”, όπως λέει ο Αγγελάκας».

Ως καταληκτικό σχόλιο, εξομολογήθηκε πώς βλέπει την επόμενη μέρα στο θέατρο, λέγοντας «Το θέατρο ενώθηκε, αλλάζουν οι καιροί. Τέλος εποχής και αρχή μίας νέας. Το θέμα είναι να μην χαθεί ούτε η ρίζα ούτε το άνθος. Μια ενδοσκόπηση θα κάνει καλό. Πρέπει να πιάσει τόπο όλο αυτό».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση