ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Κανονικά η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Κύπρο και φέτος

Το Ισραήλ ειδοποίησε ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών για την διαδικασία παράδοσης

Μπορεί η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα να εορτασθεί σε ιδιάζουσες συνθήκες, ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού, το Άγιο Φως, όμως, από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, θα μεταφερθεί στις Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτές και της Κύπρου. Σχεδόν δυο εβδομάδες πριν το χαρμόσυνο γεγονός της Χριστιανοσύνης, το Ισραήλ έκανε γνωστό πως η πανδημία δεν θα επηρεάσει την παράδοση του Αγίου Φωτός, η οποία ωστόσο θα πραγματοποιηθεί με τις απαιτούμενες προφυλάξεις. Στη Λευκωσία, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» η διπλωματική αποστολή του Ισραήλ ειδοποίησε, ήδη, το Υπουργείο Εξωτερικών. Με βάση την ενημέρωση από ισραηλινής πλευράς, έχουν γίνει διευθετήσεις του ισραηλινού ΥΠΕΞ με τον Ηγούμενο του Παναγίου Τάφου Ισίδωρο προκειμένου να δοθεί το Άγιο Φως.

Η παράδοση
Με βάση τις διευθετήσεις που έχουν γίνει, η παράδοση του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες πανδημίας και μέτρων προστασίας. Στο πνεύμα αυτό το Άγιο Φως θα παραδοθεί σε αντιπροσώπους πρεσβειών ή θα επιτραπεί σε Επισκόπους του Πανάγιου Τάφου, να το μεταφέρουν σε αεροδρόμιο του Ισραήλ και εκεί να παραδοθεί σε αεροσκάφη που θα έχουν έρθει να το πάρουν. Αυτό θα πράξει η Ελλάδα και άλλες χώρες. «Σε περίπτωση που δοθεί έγκριση από την πολιτική μας αεροπορία για να έρθει ως συνήθως ιδιωτικό αεροπλάνο, με άτομο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, τότε θα μπορεί να διευθετηθεί η παράδοση του Αγίου Φωτός στο αεροπλάνο χωρίς να κατέβουν οι επιβαίνοντες» αναφέρεται στην ενημέρωση του Ισραήλ στο ΥΠΕΞ.

Η μεταφορά
Για την απόφαση του Ισραήλ να διευθετηθεί η παράδοση του Αγίου Φωτός, ενημερώθηκε ήδη η Αρχιεπισκοπή Κύπρου καθώς και η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένας από τους επιβάτες του ιδιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε το Άγιο Φως στην Κύπρο. Εντός της ημέρας, όπως πληροφορείται η «Κ», θα γίνουν και οι διευθετήσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πτήση προς το Ισραήλ καθώς και η έλευση και υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Τα τελευταία πέντε χρόνια το Άγιο Φως μεταφέρεται στην Κύπρο με ειδική πτήση ιδιωτικού αεροσκάφους, τα έξοδα της οποίας αναλαμβάνει ο Ρώσος επιχειρηματίας Μιχαήλ Κουζουβλιώφ, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Κύπρο.

Πηγή: Kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση