ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Kamala Harris: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Όσα πρέπει να ξέρεις για την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και το όραμά της

newsroom must

"Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτό το γραφείο, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία... η μητέρα μου όταν ήρθε εδώ στα 19 δεν περίμενε ίσως ότι θα ερχόταν μία τέτοια στιγμή. Γυναίκες από την Ασία, αφροαμερικανές, λατίνες, έχουν την δύναμη να στηρίξουν την δημοκρατία. Όλες οι γυναίκες που πάλευαν τόσα χρόνια να προστατέψουν την δημοκρατία και τώρα μία νέα γενιά μάχεται για τον ίδιο σκοπό. Για τους κόπους τους βρίσκομαι εδώ. Για τα όνειρα και τους στόχους τους. Και τι κουράγιο ήθελε ο Βiden για να διαλέξει μία γυναίκα για αντιπρόεδρο της χώρας. Μπορεί να είμαι η πρώτη, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι βλέπει ότι η χώρα αυτή, είναι χώρα ευκαιριών, ανεξάρτητα την καταγωγή σου» είπε μεταξύ άλλων η Kamala Harris κατά την διάρκεια της ιστορικής ομιλίας της στο event που πραγματοποιήθηκε στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ για να γιορτάσουν τη νίκη του Joe Biden στις προεδρικές εκλογές και μάς απέδειξε πως όσα ακούμε από τον Αύγουστο και έπειτα γύρω από το όνομά της, ισχύουν και με το παραπάνω.

Με αφορμή το νέο της αξίωμα, ας δούμε 10 πράγματα που σίγουρα πρέπει να ξέρουμε για την νέα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την τέταρτη γυναίκα που διεκδίκησε ένα τόσο μεγάλο αξίωμα, μετά τη δημοκρατική Geraldine Ferraro το 1984, την ρεπουμπλικανή Sarah Palin το 2008 και την υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton το 2016, αλλά την πρώτη που νίκησε!

1.Η Kamala Harris είναι κόρη μεταναστών από την Τζαμάικα και την Ινδία, γεννήθηκε στο Οκλαντ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας. Η μητέρα της ήταν ερευνήτρια με σημαντικές μελέτες στο βιογραφικό της για την καταπολέμηση του καρκίνου και ο πατέρας της οικονομολόγος.

2.Οι γονείς της χώρισαν το 1972 και η ίδια μεγάλωσε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας μαζί με τη μητέρα της και τη μικρότερη αδερφή της Μάγια, η οποία σήμερα εργάζεται ως πολιτική αναλύτρια στο καλωδιακό κανάλι MSNBC.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris) on

3.Η Kamala μαζί με την αδερφή της μεγάλωσαν πηγαίνοντας στην εκκλησία των βαπτιστών αλλά γνώρισαν και τον ινδουισμό όταν επισκέπτονταν την Ινδία και την οικογένεια της μητέρας τους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maya Harris (@mayaharris_) on

4.Η Kamala Harris αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον το 1986 και από τη νομική του πανεπιστημίου Hastings College της Καλιφόρνια το 1989.

5.Τον Φεβρουάριο του 1998, ο εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο Terence Hallinan ο οποίος υπήρξε και μέντοράς της, την πρότεινε ως βοηθό εισαγγελέα. Τέσσερα χρόνια μετά, η ίδια στράφηκε εναντίον του και κατάφερε τελικά, το 2003, να εκλεγεί στη θέση του. Την περίοδο εκείνη, ως εισαγγελέας, τη συνόδευε η φήμη της «σκληρής».

6.Η Kamala, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι δις εκλεγμένη στη θέση της εισαγγελέως στην Καλιφόρνια και ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που τέθηκε επικεφαλής των δικαστικών υπηρεσιών αυτής της πολιτείας.

7.Όταν μπήκε στην Γερουσία, τα media της έδωσαν το nickname “θηλυκή Obama” - κάτι που είναι ιδιαίτερα κολακευτικό, αφού ο Obama κατάφερε να αγαπηθεί από το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Η ίδια πάντως, δήλωσε ότι θαυμάζει το ζεύγος Obama, αλλά σκοπεύει να χαράξει τη δική της αυτόνομη πορεία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris) on

8.Αν και η οικογένειά της ήταν επιφυλακτική με την απόφασή της να ασχοληθεί με τα πολιτικά δρώμενα, εκείνη από πάντα το ήθελε. Η ίδια μάλιστα, φέρεται να έλεγε πως "επιθυμεί να αλλάξει το σύστημα εκ των έσω".

9.Είναι παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Douglas Emhoff και μέχρι στιγμής, δεν έχουν παιδιά. Είναι ωστόσο μητριά των παιδιών του Emhoff από τον προηγούμενο γάμου του και οι σχέσεις της μαζί τους είναι ιδιαίτερα καλές. Λέγεται πως την αποκαλούν “Momala”.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris) on

10.Το 2019 ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ , καθώς ονειρευόταν να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Αμερικής. Σύντομα όμως αποχώρησε από την «κούρσα» ελλείψει πόρων και λίγους μόλις μήνες μετά, ο Joe Biden την έχρισε συνυποψήφιά του για την Αντιπροεδρία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris) on

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS