ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Kamala Harris: Η πρώτη Αφροαμερικανίδα γυναίκα αντιπρόεδρος

Ποια είναι η νέα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

newsroom must

Η Καμάλα Χάρις, 56 ετών, θα είναι η επόμενη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο αξίωμα. Είναι επίσης η πρώτη αντιπρόεδρος της χώρας η οποία είναι αφροαμερικανικής και ινδοαμερικανικής καταγωγής. 

Το 2017 έγινε η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής με καταγωγή από τη Νότια Ασία και η δεύτερη Αφροαμερικανίδα γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ, με το κόμμα των Δημοκρατικών. Η Χάρις θεωρείται μετριοπαθής, διατηρώντας καλές σχέσεις τόσο με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος όσο και με τον τέως πρόεδρο της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα.

 

«Αξίζουμε πολλά περισσότερα», είχε τονίσει η νέα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο, σε συγκέντρωση σε συνεδριακό κέντρο του Ντέλαγουερ, από όπου κατάγεται ο Τζο Μπάιντεν.

Κόρη μεταναστών από την Τζαμάικα και την Ινδία, γεννήθηκε στο Οκλαντ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας. Είχε εκλεγεί στην θέση της εισαγγελέως στην Καλιφόρνια, ενώ παράλληλα ήταν η πρώτη Αφροαμερικανίδα που τέθηκε επικεφαλής των δικαστικών υπηρεσιών της πολιτείας.

Εως σήμερα, μόνον δύο άλλες γυναίκες επελέγησαν ως υποψήφιες για την αντιπροεδρία με τα μεγάλα κόμματα, χωρίς να εκλεγούν: το 2008 η κυβερνήτης της Αλάσκας Σάρα Πέιλιν και το 1984 το μέλος του Κογκρέσου Τζεραλντίν Φεράρο. 

Το απόγευμα του Σαββάτου, 07 Νοεμβρίου 2020, η Καμάλα Χάρις μετά από την είδηση για την νίκη αυτής και του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τηλεφώνησε σε αυτόν και του ανακοίνωσε: «Tα καταφέραμε Τζο, τα καταφέραμε! Θα είσαι ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Μετά την εκλογή της, ο σύζυγος της ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία τους με το κέιμενο: «Είμαι τόσο περήφανος για εσένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Εκλογές  |  usa  |  kamala harris  |  kamala  |  joe biden

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση