ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κάλυψαν άγαλμα της Amy Winehouse με σημαία της Παλαιστίνης

Η αστυνομία ερευνά ακόμη το περιστατικό.

Μαρία Καραμάνου

Το άγαλμα της Amy Winehouse στο Λονδίνο έχει προκαλέσει συζητήσεις μετά την επικάλυψη του Άστρου του Δαβίδ με ένα αυτοκόλλητο που φέρει την παλαιστινιακή σημαία. Το περιστατικό ερευνά η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Η Winehouse, η οποία απεβίωσε το 2011 σε ηλικία 27 ετών, ζούσε στην περιοχή Camden του Λονδίνου. Το άγαλμα σε φυσικό μέγεθος της διάσημης τραγουδίστριας, που ήταν εβραίας πίστης, τοποθετήθηκε το 2014 στην αγορά του Camden. Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, καταγράφηκε στον Χ (πρώην Twitter) ότι το σύμβολο του Δαβίδ είχε καλυφθεί από μια παλαιστινιακή σημαία.

Σύμφωνα με δήλωση της αγοράς του Camden, η σημαία αφαιρέθηκε, πιο συγκεκριμένα δήλωσαν πως, «Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε ότι ένα μέλος του κοινού είχε τοποθετήσει ένα αυτοκόλλητο πάνω από το περιδέραιο με το Άστρο του Δαβίδ στο άγαλμα της Amy Winehouse στη Βόρεια Αυλή της αγοράς Camden. Αυτό αφαιρέθηκε αμέσως και το περιστατικό αναφέρθηκε στην αστυνομία. Η αγορά Camden παραμένει πρώτα απ' όλα, ένας τόπος διαφορετικότητας, ένας παγκόσμιος προορισμός που καλωσορίζει τους πάντες. Οποιαδήποτε μορφή διάκρισης στην περιοχή μας δεν θα γίνει ανεκτή».

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας τόνισε, «Γνωρίζουμε μια εικόνα που μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία δείχνει το άγαλμα της Winehouse στην αγορά Camden με ένα φιλοπαλαιστινιακό αυτοκόλλητο τοποθετημένο πάνω από το Άστρο του Δαβίδ. Γνωρίζουμε ότι αυτό θα έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πολλούς ανθρώπους. Διεξάγουμε έρευνες με την Camden Market για να διαπιστώσουμε τις συνθήκες και ποια στοιχεία, όπως υλικό από κάμερες ασφαλείας, μπορεί να είναι διαθέσιμα».

Εκπρόσωπος της Εκστρατείας κατά του Αντισημιτισμού πρόσθεσε, «Η κάλυψη του Άστρου του Δαβίδ, ενός γνωστού συμβόλου του Ιουδαϊσμού, στο άγαλμα ενός Βρετανοεβραίου τραγουδιστή, με αυτοκόλλητο της σημαίας της Παλαιστινιακής Αρχής, είναι αντισημιτική. Αυτή τη στιγμή, το 69% των Βρετανών Εβραίων δηλώνουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να δείξουν ορατά σημάδια του Ιουδαϊσμού τους. Όταν ακόμη και το άγαλμα ενός Εβραίου δεν μπορεί να ξεφύγει, είναι αυτό έκπληξη;».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS