ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Κακοποίηση βρέφους: Πιθανές επιπτώσεις στην ψυχολογία του

Η μητέρα θεάθηκε να κτυπά το σώμα της πάνω σε σταθμευμένα οχήματα καθώς κρατούσε στην αγκαλιά της το αγοράκι.

Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έχει έρθει στο φως με την κοινή γνώμη να είναι και πάλι σοκαρισμένη μετά την είδηση για κακοποίηση βρέφους 19 μηνών.

Όλα άρχισαν όταν η 24χρονη μητέρα του παιδιού βρέθηκε στην Αστυνομία Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης υπόθεσης εναντίον της, όταν λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας διαπίστωσε πως το βρέφος έφερε σημάδια κακοποίησης.

Κλήθηκαν ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του παιδιού αλλά και σημάδια παραμέλησης του, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό η ομάδα του must επικοινώνησε με την Κωνστάντζα Γαβριήλ - Msc Συμβουλευτική Ψυχολογία - για τις πιθανές επιπτώσεις στην ψυχολογία του βρέφους μετά την κακοποίηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κυρία Γαβριήλ «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο μέλλον να εμφανίσει προβλήματα συμπεριφοράς διότι το παιδί πιθανώς να μεγαλώσει σε στέγη».

Ο τρόπος που μπορεί να έχει μια καλή εξέλιξη το παιδί είναι αν λάβει την απαραίτητη φροντίδα, προσοχή και στοργή από τα άτομα γύρω του ή πιθανόν από την οικογένεια που θα το αναλάβει.

Η κυρία Γαβριήλ τόνισε ακόμα ότι «το παιδί μπορεί να κουβαλήσει κάποια ψυχολογικά τραύματα στο μέλλον μαθαίνοντας την ιστορία του. Σε αυτή την ηλικία υπάρχει αντίληψη όμως όχι όπως σε ένα ενήλικα και δεν μπορεί να μεταφράσει τα γεγονότα έτσι.»

Όσον αφορά την μητέρα, η ύποπτη τέθηκε υπό διήμερη κράτηση, ενώ ο 26χρονος πατέρας, που συνελήφθη χθες, αν και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Η 24χρονη εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, υπάρχει μαρτυρία ότι η μητέρα εξέθετε το παιδί σε κίνδυνο και ήταν επιθετική, ενώ σε μια περίπτωση θεάθηκε να κτυπά το σώμα της πάνω σε σταθμευμένα οχήματα καθώς κρατούσε στην αγκαλιά της το αγοράκι. Μαρτυρία επίσης τη φέρει να τραυματίζει το παιδί στα χείλη και στα χέρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση