ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αντώνης Συκάρης: Ποιος ήταν ο κορυφαίος ορειβάτης που πέθανε στα Ιμαλάια

Ο θάνατός του από έλλειψη οξυγόνου σε υψόμετρο 7400 μέτρων ήρθε λίγο αφότου είχε κατακτήσει την 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου – Στην ίδια κορυφή είχαν πεθάνει άλλοι δύο Έλληνες ορειβάτες

Θλίψη έχει σκορπίσει ο θάνατος του Αντώνη Συκάρη, του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή ελλείψει οξυγόνου, κατά την κατάβαση από την κορυφή του βουνού Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

Γεννημένος τον Μάιο του 1962, ο Συκάρης ήταν από τους πλέον επιτυχημένους και έμπειρους Έλληνες ορειβάτες, καθώς και ο μοναδικός Έλληνας που έχει σκαρφαλώσει 5 από τις 14 «οκτάρες», δηλαδή κορυφές άνω των 8 χιλιάδων μέτρων, του κορυφαίου ορειβατικού project Grand slam, μεταξύ των οποίων και του Έβερεστ.

Μετρούσε 32 χρόνια εμπειρίας σε ορειβασία και αναρρίχηση. Ανέβηκε με επιτυχία 170 κορυφές, πραγματοποίησε 66 ορειβατικές αποστολές σε 18 χώρες και 615 ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο έμπειρος ορειβάτης πέθανε στην προσπάθειά του να κατακτήσει την κορυφή του Νταουλαγκίρι, ύψους 8.167 μέτρων στο Νεπάλ. Πρόκειται για την 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου, την οποία οι Έλληνες ορειβάτες αποκαλούν «βουνό των Ελλήνων», αφού πριν τον Αντώνη Συκάρη έγιναν συνολικά πέντε ελληνικές προσπάθειες, χωρίς επιτυχία.

Στο βουνό Νταουλαγκίρι, τα τελευταία 70 χρόνια, 580 ορειβάτες έχουν καταφέρει να δουν τη θέα από την κορυφή του, ενώ 90 ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους ακόμη δύο Έλληνες, ο Νίκος Παπανδρέου και ο Μπάμπης Τσουπράς, το 1998.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X