ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Jiu Jitsu: Με αγωγές προχωρούν οι παραγωγοί της ταινίας

Σε διάσκεψη Τύπου που παραχώρησαν οι παραγωγοί, ανακοίνωσαν επίσης την απόφαση τους να μην γυρίσουν άλλη ταινία στην Κύπρο

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Της Μαρίας Ηρακλέους

Την πρόθεση τους να κινηθούν νομικά ανακοίνωσαν σήμερα οι παραγωγοί της ταινίας Jiu Jitsu, ως αποτέλεσμα της εκκρεμότητας που προκύπτει για κάλυψη δαπανών της ταινίας στο πλαίσιο του προγράμματος της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, αλλά και λόγω των αναφορών για την ταινία στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή.

Σε διάσκεψη Τύπου που παραχώρησαν οι παραγωγοί Δημήτρης Λογοθέτης και Κρις Οικονομίδης, ξεκαθαρισαν οτι δεν θα γυρίσουν αλλη ταινία στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει οι προετοιμασίες για τα γυρίσματα του Man of War στην Λευκωσία. Έκαναν λόγο για τραγική αποτυχία της Κύπρου όσο αφορά τους χειρισμούς και για δημοσίευση του θέματος και εκτός Κύπρου ώστε να δώσουν δημοσίως απαντήσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στο γιατί φεύγουν από την Κύπρο. «Θα προχωρήσουμε νομικά σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα θεμιτά μέσα που παρέχονται από τους νόμους. Δεν θα μείνει αυτό το πράγμα έτσι. Όσο αφορά την ταινία, θα πάει αλλού, στην Ευρώπη, στην Αμερική αλλά σίγουρα όχι στην Κύπρο με όλα αυτά που έχουν επισυμβεί» ανέφερε σχετικά ο κ. Οικονομίδης, ο οποίος εκτιμά ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, έχουν χαθεί τεράστιες και σοβαρές επενδύσεις για την Κύπρο.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, ένα συνολικό ποσό 200-300 εκατ. ευρώ για ταινίες οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν γυριστεί στην Κύπρο. Ως συγκεκριμένο παράδειγμα ανέφερε την ταινία Man of War, μια ταινία ύψους 37 εκατ. ευρώ με εκτιμώμενα έξοδα για την κυπριακή οικονομία 10 εκατ. ευρώ. Οι παραγωγοί είχαν ήδη λάβει άδειες για διεξαγωγή γυρισμάτων τόσο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λακατάμειας όσο και από τον δήμο Λευκωσίας για σημεία τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της ταινίας. Κάνει δε λόγο για έλλειψη γνώσεων στα θέματα της οπτικοακουστικής βιομηχανίας η οποία όπως αναφέρει, οδήγησε σε καταστροφικές εισηγήσεις από τα θεσμικά όργανα και τον Γενικό Ελεγκτή.

Έχω υποστεί λίβελλο

Η προσωπικότητα μου έχει υποστεί λίβελλο και αυτό δεν θα μείνει έτσι σχολιάζει ο κ. Οικονομίδης, αναφερόμενος στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και την σημείωση ότι δεν τεκμηριώνεται το γεγονός ότι είναι κάτοικος Κύπρου. Κατά τον κ. Οικονομίδη, δεν ερωτήθηκε σκοπίμως από τον Γενικό Ελεγκτή για το θέμα. «Θεωρώ ότι είναι έντιμος ο άνθρωπος αλλά πιστεύω ότι τον έχουν παρασύρει οι καταστάσεις. Αναφέρεται σε πληροφορίες τις οποίες δεν έχει τεκμηριώσει και εκεί έχει λάθος. Άρα τώρα ως υπεύθυνος των πράξεων του θα υποστεί τα ανάλογα», αναφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X