ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Jeff Bezos… ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έγινε πλουσιότερος εν μέσω πανδημίας και αναμένεται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος

Eν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία 143 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόκειται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2026. Οπότε, αν επαληθευτεί η μελέτη της Comparisun, η περιουσία του CEO της Amazon θα είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ 179 χωρών του κόσμου.

Κανένας δεν έχει ωφεληθεί τόσο όσο ο 56χρονος, του οποίου η αύξηση του πλούτου είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία των σύγχρονων αγορών και δη εν καιρώ υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, χάρη στην αύξηση της ζήτησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο εξαιτίας της πανδημίας, η Amazon αύξησε τα έσοδά της κατά 75,5 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, με τον Μπέζος να βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται περισσότερο από 24 δισ. δολάρια.

Aκίνητα:

Μεταξύ αυτών, αγόρασε το Warner Estate από τον μεγιστάνα των μίντια Ντέιβιντ Γκέφεν, έναντι 165 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει ένα διαμέρισμα 25 εκατομμυρίων δολαρίων στη Washington, ένα πρώην μουσείο που το έκανε σπίτι αξίας 23 εκατομμυρίων δολαρίων, 3 διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη συνολικής αξίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και μια βίλα 25 εκατομμυρίων δολαρίων στο Beverly Hills.

Επενδύσεις:

Μεταξύ άλλων, στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, των ερευνών για την καταπολέμηση του καρκίνου. Έτσι, έχει επενδύσει στην Airbnb, στην Grail, στη Whole Foods, στο Twitter και στην Uber. Από το 2013 του ανήκει η Washington Post, ενώ η αεροδιαστημική εταιρεία του, η Blue Origin, ετοιμάζεται για διαστημικά ταξίδια.

O Μπέζος είναι ένας αυτοδημιούργητος κροίσος. Ίδρυσε το 1994 την Amazon στο γκαράζ του με αρχικό κεφάλαιο 100.000 δολάρια και στη συνέχεια έλαβε χρηματοδότηση 300.000 δολάρια από τους γονείς του για να συνεχίσει τη λειτουργία της. Ήταν ο άνθρωπος που προέβλεψε το μέλλον… όπου με ένα κλικ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου. Και πάνω σε αυτή την πρόβλεψη έχτισε μία αυτοκρατορία.

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση