ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, πουκάμισο και mules
 

ΗΠΑ: Πάνω από 1.800 νεκροί σε 24 ώρες, αλλά κανένας πεζός νεκρός στην ΝΥ

Παρά τους αριθμούς αυτούς, αμερικανικές πολιτείες συνεχίζουν να αίρουν τα μέτρα περιορισμού των κατοίκων τους, η καθεμιά με τους δικούς της ρυθμούς

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν την Τετάρτη (13/05)  άλλοι 1.813 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε 24 ώρες, αριθμός σχετικά σταθερός σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι νέοι θάνατοι, που καταγράφηκαν ως την Τετάρτη στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 την Πέμπτη ώρα Κύπρου) ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ σε πάνω από 84.000. Στη χώρα αυτή εξάλλου έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα 1,39 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό (+22.000 σε 24 ώρες).

Παρά τους αριθμούς αυτούς, αμερικανικές πολιτείες συνεχίζουν να αίρουν τα μέτρα περιορισμού των κατοίκων τους, η καθεμιά με τους δικούς της ρυθμούς.

Ενώ τμήματα της Βιρτζίνιας και του Μέριλαντ θα ανοίξουν ξανά από αύριο Παρασκευή, τα μέτρα περιορισμού στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, που τυπικά θα αίρονταν επίσης στα τέλη της εβδομάδας, παρατάθηκαν ως τις αρχές του Ιουνίου τουλάχιστον.

«Γνωρίζουμε ότι η βιαστική άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα», τόνισε η Μιούριελ Μπάουζερ, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον.

Στην ισχυρότερη δύναμη του πλανήτη, ο απολογισμός της πανδημίας ίσως φθάσει τους 113.000 νεκρούς ως την 6η Ιουνίου, σύμφωνα με τον μέσο όρο 20 επιδημιολογικών μοντέλων που συνήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Παρά την τραγικότητα της κατάστασης, αυτό που εντυπωσιάζει, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, είναι το γεγονός πως μέχρι χθες και για διάρκεια 58 ημερών σύμφωνα με τον Επίτροπο Μεταφορών Polly Trottenberg δεν έχασε κανένας πεζός την ζωή του μετά από κάποιο ατύχημα στην Νέα Υόρκη - πράγμα που οφείλεται στην μείωση της κυκλοφορίας εξαιτίας της καραντίνας. Φυσικά, ο επίτροπος τονίζει πως αρκετοί οδηγοί "εκμεταλλεύονται" τους άδεις δρόμους της μεγαλούπολης για επίδειξη... ταχύτητας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X