ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η σημειολογία και το crash test μιας φωτογραφίας

newsroom must

Μια φωτογραφία από την καθιερωμένη πόζα του Προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ με τους ηγέτες των κρατών μελών του ΟΗΕ , έβαλε «φωτιά» σήμερα στα social media στην Κύπρο προκαλώντας ποικίλα σχόλια και χαμόγελα.

Ο λόγος; Μα επιτέλους μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια το Προεδρικό ζεύγος της Κύπρου φαίνεται να στέκεται επάξια στυλιστικά δίπλα στους σούπερ σταρ Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.

Το ενσταντανέ του ζεύγους Ομπάμα με το ζεύγος Αναστασιάδη , έγινε μετά την καθιερωμένη δεξίωση του Προέδρου των ΗΠΑ στους ηγέτες των χωρών που πήραν μέρος στην 68η διάσκεψη του ΟΗΕ.

Υποσυνείδητα – θέλοντας και μη - οι περισσότεροι θυμήθηκαν την αντίστοιχη φωτογραφία με το ζεύγος Χριστόφια. Ως γνωστόν το τέως προεδρικό μας ζεύγος δεν είχε στα «συν» του την κομψότητα και το styling για να το πούμε κομψά. Οπότε ένα crash test με τους πανύψηλους Ομπάμα ήταν ισοπεδωτικό.

Ποιός μπορεί να ξεχάσει το κοντομάνικο πουκάμισο κάτω από το κοστούμι στα Ηλύσια Πεδία κατά τη συνάντηση με τον Σαρκοζί σε επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι; Ή τις «μπαλαρίνες» της Έλσης η οποία προφανώς ήθελε να δείχνει ακόμη πιο κοντή μπροστά στην δίμετρη Μισέλ;

΄Ηδη οι συγκρίσεις δίνουν και παίρνουν... Ομολογουμένως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι πιο αεράτος στη φωτογραφία δίπλα στον Πλανητάρχη αφού η ιδεολογία του και η πολιτική του σκέψη δεν απέχουν από αυτές του Αμερικανού Προέδρου όπως απείχαν παρασάγγας αυτές του Δημήτρη Χριστόφια.

Η κυρία Άντρη Αναστασιάδη δεν φαίνεται καθόλου κομπλαρισμένη στα «μεγάλα σαλόνια» της διεθνούς πολιτικής , ούτε από το ύψος της οικοδέσποινας.

Έβαλε το ταγιέρ της σε έντονο μωβ χρώμα , λουλούδι στο πέτο, peep toes ευτυχώς χωρίς καλσόν και φορμαρισμένο χτένισμα (για να δίνει επιπλέον ύψος) και άρπαξε την κυρία Ομπάμα αγκαλιά σε μια κίνηση Μεσογειακής αμβρότητας και επιστρατεύοντας το λαμπερό της χαμόγελο.

Αν ο μάγος της σημειολογίας , Γιώργος Βέλτσος , καλείτο να κάνει ανάλυση της συγκεκριμένης φωτογραφίας πολύ πιθανόν να έγραφε ότι το νυν προεδρικό ζευγάρι αποπνέει αυτοπεποίθηση και νιώθει οικεία σε αντίθεση με το τέως που ένιωθε έξω από τα νερά του και με μια υποσυνείδητη ενοχή ότι είναι στο ίδιο κάδρο με τον «διάβολο».

Ας μνημονεύσουμε και πάλι τους Κινέζους και τη διάσημη ρήση τους: «μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις»...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS