ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πόσο καλός εραστής είναι ένας άντρας;

Η σεξουαλική συμπεριφορά και οι άπιστοι των ζωδίων

newsroom must

Δύο ισχυρές ροπές, βαθιά ριζωμένες, που προωθούν τη ζωή, η πρωταρχική σεξουαλική ορμή και το ένστικτο, φαίνεται πως προσαρμόζονται ανάλογα στους πολιτισμούς που γίνονται όλο και πιο πολύπλοκοι. Η ψυχολογικά επιζήμια σεμνότητα και σεμνοτυφία έχουν πλέον εξαφανιστεί. Τώρα, δεν υπάρχει ούτε ντροπή, ούτε δισταγμός για να ομολογήσει κάποιος την ερωτική επιθυμία του. Όμως, δεν θα ήταν υπερβολή, αν παραδεχθούμε ότι αυτή η επιθυμία είναι ανάλογη του βιοτικού επιπέδου. Πολλές αυθεντίες, μάλιστα, υποστηρίζουν τη θεωρία, ότι η σχέση χρήματος και σεξ αποτελούν δυο το ίδιο σημαντικούς τομείς.

Αν θέλουμε να συγκρίνουμε τον Έρωτα με τη σημερινή του μορφή, μ’ αυτόν που υπήρχε σε προηγούμενες γενιές, μάλλον θα εκπλαγούμε. Οι σημερινοί άνθρωποι και των δύο φύλων είναι πολύ πιο απελευθερωμένοι, γιατί τώρα γνωρίζουν και παραδέχονται ότι ο έρωτας είναι μια φυσιολογική ορμή για την ικανοποίηση του βιολογικού τους κύκλου. Το είδος μας, o HomoSapiens, βαδίζει πάνω σ’ ένα φυσιολογικό πρόγραμμα από το οποίο επιτυγχάνεται η αναπαραγωγή και η μεταξύ ψυχής και σώματος ισορροπία.

Πόσο καλός εραστής είναι ένας άντρας;
Η καταστολή των φυσικών σωματικών ορμών, έχει αποδείξει ότι μπορεί ν’ αναστατώσει την πνευματική ισορροπία ή ακόμα να οδηγήσει σε διαστροφές. Αλλά και η αντίθετη συμπεριφορά, η υπέρμετρη σεξουαλική ορμή, δημιουργεί τα προβλήματά της. Έτσι, ο κάθε άνθρωπος, για να απολαύσει τον έρωτα, πρέπει να μάθει, κατ’ αρχήν, πολύ καλά τον εαυτό του για να μπορέσει στη συνέχεια, να διεισδύσει στους άλλους. Είναι αλήθεια ότι μερικοί χαρακτηρίζονται ως πολύ ‘‘θερμά’’ άτομα και μερικοί άλλοι, αλίμονο, ως ‘‘παγόβουνα’’. Κατά βάση, λέγεται ότι υπάρχουν δώδεκα βασικοί τύποι του σεξουαλικού ανθρώπου, όσα και στα ζώδια. Παρατίθενται παρακάτω αποσπάσματα από το κεφάλαιο ‘‘Ο Εραστής…’’, της σειράς βιβλίων ¨Οι 12 προφητείες του σύμπαντος κόσμου" της Γιώτα Καλογερά, όπου επιχειρείται μια προσέγγιση στο ειδικό αυτό θέμα από την πλευρά του άνδρα.

Ο άντρας εραστής και το ζώδιο του
O εραστής Κριός
Ο Κριός αναγνωρίζεται εύκολα ως ο δραστήριος και φλογερός εραστής, με τον τρόπο ‘‘του ανθρώπου των σπηλαίων’’. Με τη συμπεριφορά του ερεθίζει, δημιουργεί φαντασιώσεις, γίνεται επιθυμητός και ποθητός από το ‘‘θήραμά’’ του, γιατί ξέρει πώς να το εντυπωσιάσει και να το ‘‘δέσει’’ στο κρεβάτι. Και από το γεγονός ότι δεν είναι άνδρας της καθημερινότητας, δηλαδή όπως λέγεται των ίδιων και ίδιων ‘‘γευμάτων’’, ο έρωτας μαζί του πρέπει να διανθίζεται από κεραυνοβόλα βέλη. Αν του προστεθεί σε αυτό και η αυθόρμητη γενναιοδωρία του, τότε μπορεί να είναι ένας γόης μεγάλης ολκής.
Δυστυχέστερος άνθρωπος από τον Κριό, που τον αρνήθηκε μια γυναίκα, δε θα βρεθεί ούτε στην Κόλαση. Οι πολλές αρνήσεις, όμως, μπορεί να αποβούν καταστρεπτικές, κάνοντας τα πράγματα όλο και χειρότερα, οδηγώντας τον ακόμα και στην ανικανότητα, χωρίς να είναι πραγματικά ανίκανος. Απλά, το πρόβλημα μπορεί να του δημιουργηθεί στο μυαλό, αλλά πάντως, γι’ αυτόν θα είναι πρόβλημα ουσιαστικό.

Ο εραστής Ταύρος
Κατ’ αρχήν, ο Ταύρος δείχνει μια ιδιαίτερη εκτίμηση για τα βασικά πράγματα της ζωής (τροφή, στέγη, υλική και συναισθηματική ασφάλεια, σεξ, αγάπη, ιδιοκτησίες κ.λπ.). Όμως, τα αποκτήματά του δε σταματούν εδώ. Θεωρεί, ότι σ’ αυτά περιλαμβάνονται και η σύντροφος της ζωής του. Τελικά το καταφέρνει, γιατί δεν είναι αιθεροβάμων. Ξέρει τι θέλει και τι ζητάει, από τη ζωή του. Στις σχέσεις του, με το αντίθετο φύλο, ζητάει απλά πράγματα. Να υπάρχει ηρεμία, πίστη κι αισθησιασμός. Αν πάρει την απόφασή του να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, η γνώμη και οι υποδείξεις των οικείων και των φίλων, τον αφήνουν αδιάφορο. Εφ’ όσον έχει αποφασίσει, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του.

Ο εραστής Δίδυμος
Είναι ο άνδρας που ταξιδεύει και μπορεί να βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στη μαγεία των λέξεων. Βέβαια, αν κάποια τολμηρή επιδιώξει να κάνει ανάλυση στα όσα συζητά, αναφορικά με αλήθειες, ψέματα, φαντασιώσεις και διπλωματίες, ίσως χρειαστεί να καταναλώσει αρκετά ‘‘ηρεμιστικά’’. Όσο νωρίτερα μια γυναίκα αντιληφθεί ότι έχει μπλέξει με έναν άνδρα, ο οποίος κουβαλάει μέσα του δύο διαφορετικούς ανθρώπους, τόσο πιο εύκολα θα καταλάβει και τη μοναδική ιδιότητά του ν’ αλλάζει πρόσωπα και συμπεριφορές, με την ίδια ευκολία. Κάτι που συμβαίνει και στην ερωτική ζωή του. Η ανάγκη του για συνεχή αλλαγή κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από κάθε σχέση. Βαριέται γρήγορα και αυτό είναι που τον κάνει να θέλει μια γυναίκα, που θα μπορεί να τον αιφνιδιάζει και να τον διεγείρει εγκεφαλικά στον έρωτα.

Ο εραστής Καρκίνος
Από τη φύση του, συνεσταλμένος ο Καρκίνος. Όμως, πίσω από αυτήν την εικόνα, η οποία πολλές φορές, εκλαμβάνεται ως δειλία, συχνά, κρύβεται ένας άνθρωπος γεμάτος πάθος και δυναμισμό. Αυτή είναι μια έκπληξη, που θα ανακαλύψετε και στο κρεβάτι, από το πόσο αισθησιακός και σεξουαλικός είναι. Η δυσκολία που παρουσιάζεται σε κάθε νέα σχέση του Καρκίνου είναι η αρχή και μάλιστα στο πριν και όχι στο μετά. Δηλαδή, μέχρι να καταλάβει η σύντροφός του, τι κρύβεται μέσα στη ψυχή του. Κάτι που απαραίτητα πρέπει να σεβαστεί η σύντροφος του Καρκίνου, είναι την αδυναμία του στους οικογενειακούς δεσμούς και θεσμούς, στις πατρογονικές παραδόσεις, στα οικογενειακά κειμήλια κ.λπ. Στις ημέρες μας, δεν βρίσκουμε εύκολα τον χαδιάρη και τον τρυφερό άνδρα, ένας λόγος λοιπόν περισσότερο, να θεωρείται αρκετά σαγηνευτικός ως προς το να κρατήσει μια γυναίκα κοντά του. Όμως, όπως αλλάζουν οι φάσεις της Σελήνης, έτσι αλλάζουν και οι διαθέσεις του Καρκίνου. Διότι δεν είναι μόνο το σεξ και οι περίπατοι, αυτοί οι άνδρες νοιάζονται και μάλιστα αρκετά συνειδητά, για την οικονομική τους εξασφάλιση. Να υπάρχει επάρκεια αγαθών στο σπίτι. Να υπάρχει εκτός από τη στοργική σύζυγος και η στοργική μητέρα. Διότι έτσι, επιθυμεί να μεγαλώσουν τα παιδιά του, σ’ ένα ζεστό και ήρεμο περιβάλλον.

Ο εραστής Λέων
Αναμφισβήτητα, δεν ανήκει στην κατηγορία των ζηλιάρηδων εραστών. Είναι πιστός σύντροφος, μονογαμικός, αλλά αυταρχικός και καταπιεστικός στις σχέσεις του, επειδή πολύ απλά απαιτεί και από τη σύντροφό του να ανήκει μόνο σε αυτόν. Δεν αρνείται το ερωτικό παιχνίδι, αλίμονο όμως, αν μετατραπεί σε πεδίο μάχης ή ανταγωνισμού. Ποιος επέζησε από τα δόντια και τα νύχια του λιονταριού, για να γλιτώσει και τώρα; Έλκεται από ανθρώπους (γυναίκες και άνδρες) που έχουν ισχυρή προσωπικότητα, που ξέρουν τι θέλουν, πότε το θέλουν και πώς το αποκτούν. Επίσης, από εκείνους που ξέρουν να ξεχωρίζουν την ώρα της δουλειάς από της ανάπαυσης, του παιχνιδιού και του αστείου από της σοβαρότητας. Πραγματικοί “τζέντλεμεν” οι άρρενες Λέοντες, εκφράζουν την ευγένειά τους μ’ ένα καυχησιάρικο τρόπο, όταν βρίσκονται με άτομα του αντίθετου φύλου. Εκπέμπουν μία ‘‘αύρα’’ ζεστασιάς, που συχνά, ερμηνεύεται από τα ετερόφυλα άτομα, ως έντονη σεξουαλική διάθεση. Ενώ οι γυναίκες του ίδιου ζωδίου, οι Λέαινες, προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον του περίγυρου, αλλά εμφανιζόμενες συναισθηματικά πιο ψυχρές.

Ο εραστής Παρθένος
Το κριτικό πνεύμα και οι διανοητικές ικανότητες του άνδρα Παρθένου δεν του επιτρέπουν να βάλει την κάθε ‘‘τυχαία’’ στο κρεβάτι του κι ακόμα περισσότερο στην καρδιά του. Δίνεται ολοκληρωτικά, σώμα και ψυχή, μόνο σ’ εκείνη που έχει κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του και φυσικά την αγαπά. Τότε και μόνο τότε, δείχνει τον πραγματικό εαυτό του και η σεξουαλική πράξη μεταμορφώνεται σε μία απίθανη εκστατική ιεροτελεστία, αφήνοντας πίσω της τις ομορφότερες αναμνήσεις. Ωστόσο, μιας και σ’ αυτό το ζώδιο συναντάμε τους πιο μεθοδικούς ανθρώπους, εύλογο είναι και στην αναζήτηση της συντρόφου ν’ ακολουθείται η ίδια τακτική. Ο Παρθένος θα αναζητήσει εκείνη τη γυναίκα, της οποίας ο τρόπος ζωής και οι συνήθειές της θα συμβαδίζουν με δικές του. Η σύντροφος πρέπει να κατανοεί απόλυτα τις επαγγελματικές δραστηριότητές του. Ο Παρθένος άνδρας θεωρείται έξυπνος και πρακτικός στις σκέψεις του. Γι’ αυτό θαυμάζει τους ανθρώπους με θετικό μυαλό και κατανοεί όσους δέχονται την αυστηρή κριτική του. Πολλές φορές, οι Παρθένοι και των δύο φύλων, περνούν απαρατήρητοι και αυτό γιατί συχνά τους κατατάσσουν στους ‘‘βιβλιοθηκάριους’’ και τις ‘‘καθαρίστριες’’. Τους κατατάσσουν επίσης, στους γκρινιάρηδες και τους απόμακρους. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουν να εμφανίζουν ποιότητα ανθρώπου, με αποτέλεσμα να κρατούν τις σχετικές αποστάσεις τους. Και όμως, με μια προσεχτικότερη έρευνα διαπιστώνει κανείς, ότι η συντηρητικότητα τους είναι άκρως γοητευτική και ότι διαθέτουν μια αρκετά ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ και μάλιστα εξαιρετικά ποιοτική.

Ο εραστής Ζυγός
Ο Ζυγός για να βρίσκεται στο κλίμα του, έχει ανάγκη από μια γυναίκα γλυκιά και εκλεπτυσμένη και που πιστεύει πάντα ότι μπορεί να την βρει και να την έχει για ‘‘πάντα’’. Αυτό το “για πάντα” είναι αμφισβητούμενο, ωστόσο το ταυτίζει με τον υπερβολικό ναρκισσισμό του. Γι’ αυτό στην περίπτωση που εγκαταλείπεται από μια γυναίκα, του είναι αδύνατον να το δεχθεί, με την έννοια ότι πιστεύει στη μοναδικότητά του. Ίσως από αυτό να ξεκινήσει και το γεγονός ότι δεν ξεκόβουν οριστικά με τις παλιές αισθηματικές σχέσεις τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πέφτουν σε κατάθλιψη όταν χωρίσουν, σχεδόν αμέσως θα βρεθεί η αντικαταστάτρια.

Ο εραστής Σκορπιός
Από έφηβος ακόμα, είναι ένας αθεράπευτος ερωτύλος, τόσο που συχνά καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση, για να κατευνάσει την έντονη ερωτική του επιθυμία. Σεξουαλικά αχόρταγος και μερικές φορές ίσως και βίαιος, το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί είναι να του διακόψει η σύντροφός του την ηδονή του. Από εκεί και μετά… είναι δύσκολο να φτάσει στον οργασμό. Και τούτο, γιατί η ερωτική ορμή του, πολλές φορές είναι ανάλογη των φαντασιώσεων του. Γι’ αυτό και μπορεί να παθιαστεί με τη γυναίκα εκείνη, που θα του ερεθίζει τις ερωτογενείς περιοχές του. Τότε γίνεται τρομερά κτητικός και ζηλιάρης, ο οποίος μάλιστα έχει την καταπληκτική ικανότητα, δηλαδή ένα άριστο ταμπεραμέντο να δημιουργεί ακόμα και δράματα, γεμάτα πόνο και δάκρυα, για να δεσμεύσει ακόμα περισσότερο την ερωτική του σύντροφο. Όλο αυτό το σκηνικό στην πραγματικότητα είναι τα όσα υπαγορεύονται από το ‘‘παρασκήνιο’’ της ψυχής και του νου του, καθότι βλέποντας τη σύντροφό του να βασανίζεται γι’ αυτόν, αυξάνεται όλο και περισσότερο η ερωτική του επιθυμία. Και βέβαια, δεν χρειάζονται άλλες αναλύσεις, για να αντιληφθεί κανείς πως τελικά, του υποτάσσεται η γυναίκα που επιθυμεί.

Ο εραστής Τοξότης
Ο άντρας Τοξότης δεν έχει όρια στον έρωτα. Σπαταλά το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς του στο φλερτ. Είναι ακούραστος, ευχάριστος με τσαχπινιά. Ξέρει να κάνει έρωτα στα όρθια, στο αυτοκίνητο, στο παγκάκι, στο χορτάρι, στη μπανιέρα, στη θάλασσα, οπουδήποτε. Δεν τον συγκινεί τόσο ο έρωτας να γίνεται στο κρεβάτι με μεταξωτά σεντόνια, όσο οι στάσεις.

Ο εραστής Αιγόκερως
Αυτός ο ψυχρός άντρας, ο οποίος μπορεί να ‘ναι μόνο φαινομενικά έτσι, ως εραστής πάντως, εκδηλώνει μια πολύ ζεστή και ρομαντική καρδιά. Και κάτι που τον κάνει ακόμα πιο επιθυμητό, είναι ο τρόπος της συμπεριφοράς του απέναντι στο θηλυκά που του έλκουν την προσοχή, τα οποία, σε κάθε περίπτωση μαζί του αισθάνονται κολακευμένα. Διότι ξέρει πώς να συγκινήσει, καθώς σίγουρα έχει εμπειρίες από τον αρκετά μεγάλο κύκλο των καταστάσεών του. Συχνά όμως δείχνει σνομπ και αυτό συμβαίνει, γιατί από τη νεαρή του ακόμα ηλικία έχει σχεδιάσει πολύ καλά στο μυαλό του το συντροφικό του πρότυπο. Ψάχνει για εκείνη την αγαπημένη, που θα βρίσκεται για όλο το υπόλοιπο της ζωής του στο πλάι του και φυσικά, στο επίπεδο της «κυρίας», όπως αυτός την εννοεί. Δηλαδή σεμνή, μετριόφρων, οικονόμα, φιλόξενη οικοδέσποινα, πιστή σύζυγο και αφοσιωμένη μητέρα. Και κυρίως, να δείχνει ότι προτιμά τη δική του συντροφιά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ο εραστής Υδροχόος
Αυτός ο άνδρας μπορεί να δημιουργήσει μια μοναδική απροσδόκητη εμπειρία στη ζωή μιας γυναίκας, αφού τη μια στιγμή μπορεί να γίνεται μια ζεστή ηλιαχτίδα και την άλλη μια καταιγίδα. Είναι ο άνδρας που με τους συλλογισμούς και τα έργα του μπορεί να σε εξαγριώνει «εκατό φορές την ημέρα». Είναι ο άνδρας, που έχει κάτι εκκεντρικό επάνω του. Είναι αυτός που σε κάνει να πιστέψεις ό,τι θέλει εκείνος, αφού έχει την ικανότητα, μετά από ένα δυνατό ‘‘σοκ’’ που θα σου δημιουργήσει, να σε κάνει να του παραδοθείς άνευ όρων. Είναι ο άνδρας που υπόσχεται πολύ περισσότερα με τα μάτια, απ’ όσα θα σου πει με το στόμα. Και βέβαια, είναι αυτός που δεν έχει επίγνωση των επιθυμιών του σώματός του, αν δεν περάσουν προηγουμένως από το μυαλό του. Κι όταν αυτή η επιθυμία ζωντανέψει, τότε χωρίς ενδοιασμούς και προκαταλήψεις, μπορεί να πάρει μέρος και στα πιο παράξενα ερωτικά παιχνίδια, αναζητώντας την ηδονή με τον πιο αργό και ασυνήθιστο τρόπο.

Ο εραστής Ιχθύς
Πρόκειται για έναν άνδρα που οι απογοητεύσεις και οι περιορισμοί τον αφήνουν αδιάφορο, αφού ο εσωτερικός εαυτός του μένει πάντα ελεύθερος, για να μπορεί να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να δημιουργεί πράγματα, σύμφωνα με την καλλιτεχνική φύση του. Αυτός ο άνδρας, μπρος στον ανταγωνισμό προτιμάει την οπισθοχώρηση, ενώ αντίθετα έλκεται από τη θάλασσα, τη μουσική, το γράψιμο, δηλαδή από καθετί που του επιτρέπει να ζει χωρίς πίεση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα γι’ αυτόν είναι η αναποφασιστικότητά του, εξαιτίας του φόβου του μήπως αποτύχει. Έτσι, στην επιτυχία του τον βρίσκουμε σεμνό και στη δυστυχία του μοιρολάτρη και όχι μόνο. Μπορεί να κλειστεί ερμητικά μέσα στο μυστικό κόσμο της σιωπής του και να μην κάνει τίποτα να βγει από αυτόν. Στον έρωτα δεν έχει καμία συγκεκριμένη τάση από την αρχή, όλα όσα επακολουθήσουν θα εξαρτηθούν από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί μεταξύ εκείνου και της συντρόφου του. Και επειδή είναι ένας αχόρταγος αποδέκτης στοργής, ίσως αυτό που θέλει στην ερωτική συνύπαρξη να μην είναι τόσο κάποιο συγκεκριμένο άτομο, αλλά η στοργή και η ασφάλεια που μπορεί να έχει από αυτό. Όταν βρει τελικά εκείνη που θα τον αγαπήσει, αυτόματα αυξάνει και τις απαιτήσεις του… και τότε εκείνη ή τον εγκαταλείπει ή μένει μαζί του και με τον τρόπο της τον ισοπεδώνει, κάτι που αν έχει πειστεί ότι τον αγαπά δεν τον ενοχλεί. Και αν βέβαια, είναι η γυναίκα που παίρνει πρωτοβουλίες στον έρωτα, διότι ο ίδιος μπορεί να ‘χει φαντασία, όμως είναι λιγότερο πρακτικός, τότε αυτή γίνεται η κυρίαρχος της σχέσης.
πηγή myastro.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση