ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Αννίτα Δημητρίου, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

Όλες οι πληροφορίες για την εκλογή της

newsroom must

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Κυπριακή Βουλή είναι γεγονός. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την κ. Αννίτα Δημητρίου που καταφέρνει το μέχρι τώρα ακατόρθωτο για όλες τις γυναίκες της Κύπρου.

Η ίδια σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ στην συνέχεια απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο στις διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές. Μετά και την εκλογή της στις βουλευτικές του 2016 διετέλεσε γραμματέας της Βουλής των Αντιπροσώπων και είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών & Γυναικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Με ψήφους ΔΗΣΥ, ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος της Βουλής η κ. Αννίτα Δημητρίου. Η Ολομέλεια του σώματος συνήλθε στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πρώτη της συνεδρία με τη νέα της σύνθεση, όπως προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου. Μετά τη νενομισμένη διαβεβαίωση των εκλεγέντων βουλευτών, ακολούθησε η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής. Με βάση το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας, η Αννίτα Δημητρίου αφού έλαβε 25 ψήφους είναι πλέον η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής.

Να στρώσουμε τον δρόμο της δικαιοσύνης και της ενότητας, ανέφερε η κ. Δημητρίου, ενώ συμπλήρωσε πως καλούμαστε όπως ποτέ άλλωστε να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Μεταξύ άλλων πρόσθεσε:

"Νιώθω ευγνώμων και τιμή αφού μια τέτοια πιθανότητα δεν υπήρχε στο μυαλό μου, όλες και όλοι πρέπει να στρώσουμε τον δρόμο τις ισότητας και της συναίνεσης. Αισθάνομαι ότι πρέπει να εργαστούμε για να γεφυρώσουμε το χάσμα με το λαό. Απαραίτητη η ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας και των θεσμών. Η δημοκρατία δεν είναι εγγυημένη, δεν πρέπει να την θεωρούμε δεδομένη, πρέπει να αποτελέσει υπόδειγμα μετριοπάθειας και συμφιλίωσης. Πρέπει να αλλάξουμε αντιλήψεις που πλήγωσαν. Αναλαμβάνω το λειτούργημα με βαθιά ευθύνη που θα εκπληρώσω στο ακέραιο με τη βοήθεια των βουλευτηρίων και βουλευτών. Αυτή είναι η θητεία του εκσυγχρονισμού, που θα ακούσει τους πολίτες και θα δώσει ισονομία στους πολίτες, θα άρει διακρίσεις και θα δώσει συμπερίληψη για όλους. Θα προστατέψει το μέλλον της χώρας μας. Να κερδίσουμε από την συνεργασία, να κερδίσουμε το στοίχημα του ευρωπαϊκού οράματος. Η εκλογή αυτή να γίνει η αφορμή να σπάσουν οι γυάλινες οροφές, να δοθούν ευκαιρίες, για την πατρίδα που ωφελείται αν κάποιος άνθρωπος την καταφέρνει με την αξία του και δεν κρίνεται από το φύλο του. Για την Κύπρο, για εμάς και για τα παιδιά μας."

Είναι τιμή για όλες τις γυναίκες της Κύπρου αυτή η επιλογή, πραγματικά αξιέπαινος ο αγώνας και η ανάγκη για μια τέτοια αλλαγή. Το γεγονός πρέπει να δώσει το φως που όλοι χρειάζεται να δούμε, έτσι ώστε η Κύπρος μας να αποτελεί φάρο για όλες τις υπόλοιπες χώρες που ακόμη δεν έχουν δώσει τέτοιου είδους αξιώματα σε γυναίκες.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση