ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα

Τον επόμενο μήνα η Nasa θα στείλει ένα νέο πλήρωμα στο διάστημα. Και για πρώτη φορά θα υπάρχει μια ιθαγενής Αμερικανίδα

Μαρία Σάββα

Η αστροναύτης Nicole Aunapu Mann, των φυλών των Ινδιάνων Wailacki των Round Valley, θα είναι διοικητής της αποστολής και υπεύθυνη για όλες τις φάσεις της πτήσης. Κάτι που θα γίνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 29 Σεπτεμβρίου, λέει η Nasa.

«Είναι πολύ συναρπαστικό», είπε στην εφημερίδα Indian Country Today. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να το επικοινωνήσουμε αυτό στην κοινότητά μας, έτσι ώστε άλλα ιθαγενή παιδιά... να συνειδητοποιήσουν ότι μερικά από αυτά τα εμπόδια που υπήρχαν παλιά έχουν αρχίσει πραγματικά να καταρρέουν», πρόσθεσε.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ICT (@indiancountrytoday)

Η Mann λέει ότι στα 3,3 λίβρες (1,4 κιλά) που της έχει διατεθεί για προσωπικά αντικείμενα θα πάρει «μια ονειροπαγίδα που μου έδωσε η μητέρα μου όταν ήμουν πολύ μικρή». Σύμφωνα με το Indigenous Foundation, οι ονειροπαγίδες συμβολίζουν την ενότητα και παρέχουν προστασία.

Η Mann θα είναι με τρεις συναδέλφους στο διαστημόπλοιο SpaceX Dragon ως μέρος της αποστολής Crew-5. Θα μπορούσε επίσης να πάει στη Σελήνη αν και η ίδια, το 2020 επιλέχθηκε να είναι σε μια ομάδα αστροναυτών που είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα Artemis της Nasa που θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη.

Η Nicole, με καταγωγή από την Καλιφόρνια, σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Stanford. Έγινε συνταγματάρχης στο Σώμα Πεζοναυτών, πετώντας διάφορα μαχητικά αεροσκάφη, και έχει λάβει μέρος δύο φορές σε αεροπλανοφόρα που υποστηρίζουν πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και της απονεμήθηκαν έξι μετάλλια για την υπηρεσία της στον αμερικανικό στρατό.

Αυτή η αποστολή θα είναι η πρώτη διαστημική πτήση της από τότε που έγινε αστροναύτης το 2013, επιβεβαιώνει η Nasa. Είναι ένα από τα οκτώ μέλη της 21ης τάξης αστροναυτών της Nasa, που σχηματίστηκε για τις λειτουργίες του διαστημικού σταθμού και πιθανές μελλοντικές αναθέσεις στη Σελήνη και τον Άρη. Μαζί της θα είναι ο αστροναύτης και πιλότος Josh Cassada, ο αστροναύτης Koichi Wakata από την Japan Aerospace Exploration Agency και η Ρωσίδα κοσμοναύτης Anna Kikina.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS