ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Madeleine Mccann: Η πρώτη δημόσια δήλωση της αδελφής της δεκαέξι χρόνια μετά την εξαφάνιση

Η αδελφή της Amelie, μιλά για πρώτη φορά μετά από την εξαφάνιση της.

Μαρία Καραμάνου

Η αδελφή της Madeleine Mccann, Amelie, μίλησε για πρώτη φορά δεκαέξι χρόνια από την εξαφάνιση της αδελφής της. Χθες το βράδυ, η οικογένεια της Madeleine άναψε κεριά για να την τιμήσει, καθώς έχουν περάσει πλέον τόσα πολλά  χρόνια. Η Madeleine εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από ένα τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία, όπου η οικογένειά της παραθέριζε. Εκείνη την εποχή, ήταν μόλις τριών ετών. Η υπόθεση της εξαφάνισής της έχει καταστεί μία από τις πιο συζητημένες υποθέσεις αγνοουμένων παιδιών στον κόσμο και έχει επηρεάσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως. Η αδιέξοδη υπόθεση έχει συνεχίσει να απασχολεί τους ανθρώπους και να στοιχειώνει την οικογένειά της Madeleine για περισσότερo από μία δεκαετία.

Η αδελφή της, Amelie Mccann, μόλις δεκαοκτώ ετών σήμερα, βρέθηκε στην τελετή δίπλα στους γονείς της και μίλησε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα. "Είναι πολύ όμορφο που όλοι είναι εδώ σήμερα δίπλα μας για αυτή τη δυσάρεστη περίσταση", δήλωσε.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Rothley του Leicestershire, στο σπίτι της οικογένειας, και περίπου εβδομήντα άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν. Η Amelie συμμετείχε στις προσευχές μαζί με μία φίλη της, αλλά ο δίδυμος αδελφός της δεν παραβρέθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Ποτέ μην τα παρατάς», ''μην με ξεχνάς'' και ''ακόμα μας λείπεις'' ακούστηκε να λέει ο κόσμος για την υπόθεση. Ο εφημέριος του ναού Rob Gladstown, ξεκίνησε την τελετή λέγοντας, ''Είμαστε εδώ απόψε για να δείξουμε το στοργικό μας ενδιαφέρον για τη Madeleine και για όλα τα μικρά παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους παρά τη θέλησή τους. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να δώσουμε ελπίδα και να προσευχηθούμε ξανά για να ανανεώσουμε τη δύναμή μας, τόσο καιρό μετά την εξαφάνιση της.''

Φίλος της οικογένειας ο οποίος παρευρέθηκε στην τελε΄τη, δήλωε πως, ''Δεκαέξι χρόνια και ακόμη κανείς δεν ξέρει μετά από τόσο καιρό. Ακόμα και αν ήταν άσχημα τα νέα, με κάποιον τρόπο, αυτό θα έκλεινε τον κύκλο της αγωνίας. Αλλά χωρίς αυτό, ακόμα υπάρχει ελπίδα.''

Η υπόθεση της εξαφάνισης της Madeleine εξακολουθεί να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό, μετά από πάνω από δεκατέσσερα χρόνια από την εξαφάνισή της στην Πορτογαλία. Η γερμανική αστυνομία έχει δηλώσει ότι είναι πεπεισμένη ότι είναι νεκρή και προτίθεται να αποδώσει κατηγορίες στον βασικό ύποπτο Christian Brueckner, που κατηγορείται ως δράστης της απαγωγής και της δολοφονίας της, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί ακόμα το πτώμα της.

Παρόλα αυτά, πρόσφατα έχει προκύψει ότι ενδεχομένως η πολύκροτη υπόθεση έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση λόγω των δικαστηρίων, προκειμένου να αποφασίσουν εάν οι ενέργειες της βρετανικής αστυνομίας για την έρευνα της υπόθεσης ήταν εντός των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Christian, ο σαρανταπεντάχρονος βασικός ύποπτος της υπόθεσης, εκτίει ποινή σε γερμανικές φυλακές για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας τουρίστριας στο πορτογαλικό θέρετρο Praia da Luz, εκεί από όπου εξαφανίστηκε η Madeleine τον Μάιο του 2007. Ο Christian όμως αρνείται τις κατηγορίες για την απαγωγή και τη δολοφονία της. Η βρετανική αστυνομία ζήτησε πρόσφατα επιπλέον χρήματα για να συνεχίσει την έρευνα της, με την κωδική ονομασία "Operation Grange", η οποία έχει κοστίσει στον φορολογούμενο Βρετανό μέχρι στιγμής 13 εκατομμύρια λίρες.

Η οικογένεια της Madeleine τόνισε ότι, ''Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ελπίδα να βρούμε τη Madeleine ζωντανή, αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, πρέπει να το μάθουμε. Το μόνο που θέλαμε είναι να τη βρούμε, να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη,'' είχαν πει μετά τη σύλληψη του 45χρονου παιδόφιλου.

Στη συνέχεια, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, μία γυναίκα από την Πολωνία, η Julie Wendell, ισχυρίστηκε ότι είναι η αγνοούμενη Madeleine Mccann. Ωστόσο, τα τεστ DNA που διενεργήθηκαν απέδειξαν ότι δεν είναι η Madeleine. Η οικογένεια της αρνείται επίσης τους ισχυρισμούς της, αλλά η ίδια επιμένει στη δική της άποψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Madeleine Mccann  |  murder case  |  news  |  people  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση