ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η πρώην του Jeff Bezos δωρίζει άλλα 2,7 δις σε 286 οργανισμούς

Για να «Μη συγκεντρώνεται ο πλούτος στα χέρια λίγων»

newsroom must

Η πρώην σύζυγος του Jeff Bezos, MacKenzie Scott, γνωστή συγγραφέας και φιλάνθρωπος, υπολογίζεται ότι διαθέτει μια περιουσία αξίας περίπου 57 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση δημοσιεύματα του 2019.

Έτσι, με μια ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η ίδια ανακοίνωσε χθες (15/06/21) ότι πρόκειται να δωρίσει άλλα 2,7 δις. σε 286 οργανισμούς, με βάση τον ‘Guardian’ είναι η τρίτη δωρεά που κάνει η ίδια τον τελευταίο χρόνο.

Με την περασμένη χρονιά, 2020, να προβαίνει σε τέτοιες κινήσεις που κόστιζαν περίπου 6 δις δολάρια, δωρίζοντας το ποσό σε οργανισμούς που διαχειρίζονται ζητήματα όπως η πανδημία, η ισότητα των φύλων, αλλά και σε πανεπιστήμια και κολέγια όπου φοιτούν παραδοσιακά νέοι της μαύρης κοινότητας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Scott, είχε αναφέρει ότι «Θέλω να μη δώσω έμφαση σε προνομιούχες φωνές και να εστιάσω στους άλλους, ωστόσο γνωρίζω πως ορισμένα μέσα θα εστιάσουν στον πλούτο. Ο τίτλος που θα επιθυμούσα για ένα τέτοιο θέμα θα ήταν ''286 ομάδες με φωνές που ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει».

Συνεχίζοντας, «Οι άνθρωποι που παλεύουν με τις ανισότητες αξίζουν να βρεθούν στο επίκεντρο δημοσιευμάτων για την αλλαγή που φέρνουν. Αυτό είναι εξίσου -ίσως και ιδιαιτέρως- αλήθεια όταν η δουλειά τους χρηματοδοτείται από τον πλούτο. Κάθε ποσό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας που τους περιλαμβάνει. Και, παρά τα εμπόδια, συνεχίζουν να παρέχουν λύσεις προς όφελος όλων».

Τα χρήματα, όπως αναφέρει η συγγραφέας, πήγαν σε μια σειρά από οργανισμούς που συμβάλλουν στην αλλαγή και υποχρηματοδοτούνταν διαχρονικά, όπως το Μουσείο Motown.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS