ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η πλατεία Ελευθέριας ντυμένη στα χρώματα της Ουκρανίας

Το μήνυμα συμπαράστασης της Κύπρου στον Ουκρανικό λαό

Ζωή Τουτουντζίδου

Το δικό της μήνυμα συμπαράστασης έστειλε η Κυπριακή Κυβέρνηση στον Ουκρανικό λαό, καθώς συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι έντονες εχθροπραξίες και η εισβολή των Ρωσικών στρατευμάτων στην χώρα προκειμένου και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου να πετύχουν την «αποναζιστικοποίηση» και «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.

Ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών Ευρωπαϊκών χώρων όπως η Ελλάδα και η Γαλλία, ως σύμβολο ελευθερίας και αλληλεγγύης και συμμετέχοντας στην προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, ο Δήμος Λευκωσίας "έντυσε" την πλατεία Ελευθερίας, τον "Ποιητή", τα Ενετικά Τείχη και το κτήριο του παλιού Δημαρχείου της Λευκωσίας στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας.

Η φωταγώγηση έγινε, σύμφωνα με ανάρτηση που είδαμε στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου στο Facebook, την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορώ να προσφέρω βοήθεια στην Ουκρανία

Να τονίσουμε, ωστόσο, πως αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση αλληλεγγύης της κυπριακής δημοκρατίας προς την Ουκρανία, αφού εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα έχουν ξεκινήσει αρκετές προσπάθειες από την χώρα μας για να σταλεί βοήθεια στον ουκρανικό λαό, μεταξύ αυτών η έναρξη εράνου με σκοπό την υποστήριξη των πληγέντων του πολέμου.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης έχει ήδη δώσει εντολή για την δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού, για την συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν τον Ουκρανικό λαό, υπό το όνομα «Solidarity Account for Ukrainian people», σε συντομία «SOLIDARITY A/C-UKRAINIANPEOPLE» στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Ο αριθμός είναι 6001031, το IBAN είναι CY31 0010 0001 0000 0000 0600 1031, ενώ το Swift (BIC) Code CBCYCY2N.

Επίσης, αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία που δημιουργήθηκαν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X