ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Η Marie Cau είναι η πρώτη transgender δήμαρχος στη Γαλλία και τα λέει «έξω από τα δόντια»

«Δεν θα έπρεπε να θεωρείται γεγονός»

Δέσποινα Άσπρου

Η Marie Cau είναι το πρώτο transgender άτομο που εκλέγεται δήμαρχος στη Γαλλία και το γεγονός τράβηξε την προσοχή των media και όχι μόνο. Και ενώ ίσως για πολλούς αυτό να είναι επιθυμητό, για την Mari, όχι. Όπως αναφέρει η ίδια, δεν μπορεί να αντιληφθεί τον λόγο που η εκλογή της είναι γεγονός.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η εκλογή μου θεωρείται γεγονός. Δεν είναι γεγονός γιατί οι άνθρωποι δεν ψηφίζουν πρόσωπα, ψηφίζουν ένα πρόγραμμα και μία ομάδα. Την ημέρα που η εκλογή μου δεν θα θεωρείται γεγονός, τότε όλα θα είναι κανονικά», τόνισε η ίδια μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της ως δήμαρχος στη μικρή πόλη Tilloy-lez-Marchiennes για την οποία έχει ένα ξεχωριστό οικολογικό όραμα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η εκλογή της ήρθε μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Tilloy-lez-Marchiennes, το οποίο το περασμένο Σάββατο επέλεξε εκείνη και το ιδιαίτερο πρόγραμμα της για οικολογική βιωσιμότητα και οικοδόμηση της τοπικής οικονομίας για την θέση της δημαρχίας.

Μαθαίνοντας το γεγονός, αντιλαμβανόμαστε πως η Marie Cau έχει δίκιο σε ό,τι λέει. Η εκλογή της δεν θα έπρεπε να αποτελεί γεγονός εν έτη 2020. Τέλος, καλό θα ήταν να πούμε πως η ίδια ξεκαθαρίζει ότι στα 15 χρόνια που έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου ποτέ δεν βίωσε ρατσισμό ή προκατάληψη από τους άλλους, αλλά, αντιλαμβάνεται πως αυτό δεν συμβαίνει με όλους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση