ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Aέρινο φόρεμα, πέδιλα και τσάντα ώμου
 

Η Ιταλία διέρρευσε τις ψήφους της Eurovision

Το ατύχημα έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού η Ισραηλινή συμμετοχή είχε συγκεντρώσει άνω του 39% τω ψήφων του κοινού.

Μαρία Καραμάνου

Ο ιταλικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RAI ζήτησε συγγνώμη την επειδή αποκάλυψε κατά λάθος τα αποτελέσματα των εγχώριων ψηφοφοριών για τον ημιτελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, κατηγορώντας το συμβάν για τεχνική βλάβη. Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι το μεγαλύτερο γεγονός ζωντανής μουσικής στον κόσμο, με 37 χώρες να συμμετέχουν στη φετινή έκδοση στο Μάλμο της Σουηδίας και 26 από αυτές να κυνηγούν τη νίκη στον μεγάλο τελικό το βράδυ του Σαββάτου.

Στους τίτλους λήξης της εκπομπής της Παρασκευής 10 Μάϊου, η RAI παρουσίασε αυτό που αποκάλεσε ως προσωρινά αποτελέσματα ψηφοφορίας, υποδεικνύοντας ότι η Ισραηλινή διαγωνιζόμενη Eden Golan ήταν η αγαπημένη συμμετοχή των Ιταλών κερδίζοντας ποσοστό ψήφων άνω του 39%.

Ωστόσο, οι κανόνες της Eurovision λένε ότι τέτοιες πληροφορίες δεν μπορούν να δημοσιευτούν πριν από τον μεγάλο τελικό και να διανεμηθούν δημόσια. 

«Ήταν ένα τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στην εσφαλμένη εμφάνιση των γραφικών ορισμένων δεδομένων -εντελώς μερικών- της ιταλικής εθνικής ψηφοφορίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η RAI, προσθέτοντας ότι ζήτησε συγγνώμη από τους διοργανωτές της Eurovision.

Το ατύχημα έχει προκαλέσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν μέσω διαμάχης για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό αλλά και την εξασφάλιση μιας θέσης στον τελικό.

Οι διοργανωτές της Eurovision αντιστάθηκαν στις εκκλήσεις για αποκλεισμό του Ισραήλ λόγω της στρατιωτικής του εκστρατείας στη Γάζα, που προκλήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με το επιχείρημα ότι ο διαγωνισμός είναι ένα μη πολιτικό γεγονός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση