ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: off-the-shouder φόρεμα από δαντέλα, πέδιλα με κορδόνια και ψάθινη τσάντα
 

Καταγγελία εις βάρος του εκπροσώπου της Ολλανδίας

H τραγουδίστρια του Ισραήλ βρίσκεται υπό συνεχή προστασία μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στο Μάλμε.

Μαρία Καραμάνου

Σε ένα περιστατικό που προκάλεσε αναταραχή στη φετινή Eurovision, ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας, Τζουστ Κλάιν, εμπλέκεται σε καταγγελία μετά από συμπλοκή που σημειώθηκε στην Malmo Arena. Σύμφωνα με την EBU και αναφορές, ο Κλάιν φέρεται να είχε φυσική αντιπαράθεση με μια γυναίκα φωτογράφο, ενώ ανεπίσημες πηγές αναφέρουν πως υπήρξε επίσης ένα επεισόδιο με μέλος της ισραηλινής ομάδας, το οποίο φέρεται να έκανε προσβλητικό σχόλιο για τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του Κλάιν. Η αλήθεια του δεύτερου συμβάντος δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο Κλάιν ανακρίθηκε από την αστυνομία, καθώς και οι μάρτυρες και το άτομο που τον κατήγγειλε, όπως ανέφερε το ολλανδικό δίκτυο NOS. Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στα χέρια του εισαγγελέα και η έρευνα ενδέχεται να διαρκέσει εβδομάδες. Παραμένει ασαφές αν αυτά τα γεγονότα θα επηρεάσουν τη συμμετοχή του Κλάιν στον αποψινό τελικό της Eurovision, καθώς η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή.

Η κατάσταση στην Eurovision φαίνεται να έχει περιπλακεί περαιτέρω με την εμπλοκή της ασφάλειας και την πολιτική ένταση να παίρνει διαστάσεις. Η απουσία του Τζουστ Κλάιν από σημαντικές πρόβες και η πιθανότητα ακόμη και αποχώρησης της Ολλανδίας από τον διαγωνισμό στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Επιπλέον, η αυξημένη ασφάλεια γύρω από την Εντέν Γκολάν,  εκπρόσωπο του Ισραήλ, αντανακλά την έντονη πολιτική ένταση που υπάρχει στην περιοχή και τις ευαισθησίες που προκαλούνται από τέτοια διεθνή γεγονότα.

Η τραγουδίστρια του Ισραήλ έχει λάβει οδηγία να παραμείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της και βρίσκεται υπό συνεχή προστασία μετά τη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης στο Μάλμε της Σουηδίας.

Σε ένα της επίσημη δήλωση, η EBU αναφέρει για τον Joost Klein, «Η έρευνα για το περιστατικό με τον Ολλανδό καλλιτέχνη στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται ακόμη. Γίνονται επίσης συζητήσεις μεταξύ της EBU και του AVROTROS, του ολλανδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, η EBU αποφάσισε ότι ο Joost Klein δεν θα εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της 2ης Dress Rehearsal, στην οποία ψηφίζουν οι κριτικές επιτροπές από τις 37 συμμετέχουσες χώρες. Αντ’ αυτού θα χρησιμοποιηθεί η εμφάνιση του από τον Δεύτερο Ημιτελικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του SVT, αντιπαράθεση μεταξύ του καλλιτέχνη και ενός φωτογράφου οδήγησε στην άρνηση του Joost να εμφανιστεί σήμερα».

Η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας, Shin Bet, έχει προειδοποιήσει την Γκόλαν να παραμείνει στο δωμάτιο της στο ξενοδοχείο και να μην το εγκαταλείπει εκτός από τις ώρες που πρέπει να εμφανιστεί στη σκηνή, λόγω των απειλών κατά της ζωής της και του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σχετικά με το συμβάν που εμπλέκει την εκπρόσωπο του Ισραήλ, πληροφορίες για τις περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση της Ολλανδίας παραμένουν άγνωστες. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, η Γκόλαν δεν έλαβε την καλύτερη δυνατή στήριξη από τον Ολλανδό καλλιτέχνη, Κλάιν. 

«Θεωρείς ότι η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό ίσως βάζει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους εκπροσώπους των χωρών, λόγω των όσων γίνονται αυτό το διάστημα στο Ισραήλ;», ρώτησε ο δημοσιογράφος την Ισραηλινή τραγουδίστρια. 

Την ώρα που απαντούσε η Εντέν, δίπλα της καθόταν ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας. Όταν κάποιος από τη διοργάνωση της είπε ότι αν δεν θέλει, μπορεί να μην απαντήσει στην ερώτηση, εκείνος πετάχτηκε λέγοντας, «Γιατί όχι;».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση