ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Η Ιαπωνία δεν είναι ασφαλής χώρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τι αποκαλύπτει εμπειρογνώμονας

newsroom must


Είμαστε μόλις 4 μήνες πριν την τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Tokyo και όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν θα τους σταματήσει φέτος, αφού πέρσι αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας.

Οι γιατροί φαίνεται όμως ότι θα προσπαθήσουν έμμεσα, λέγοντας την άποψή τους αναφορικά με την έξαρση της πανδημίας «Είναι καλύτερο να μη διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω των σημαντικών κινδύνων. Οι κίνδυνοι είναι υψηλοί στην Ιαπωνία. Η Ιαπωνία είναι επικίνδυνη και δεν είναι ένα ασφαλές μέρος» είπε χαρακτηριστικά Ιάπωνας εμπειρογνώμονας στις μολυσματικές ασθένειες.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο εμβολιασμός του 50%-70% του κοινού πρέπει να είναι «βασική προϋπόθεση» για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, σενάριο που θεωρείται απίθανο τη δεδομένη στιγμή, λόγω της καθυστερημένης διάθεσης εμβολίων στην Ιαπωνία.
Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί λιγότερο από το 1% του πληθυσμού και όλοι είναι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κοινού υπολογίζεται να έχει περάσει τη διαδικασία όταν ανοίξουν αυλαία οι Ολυμπιακοί Αγώνες στις 23 Ιουλίου.

«Δεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί θα εισέλθουν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι προκλήσεις θα είναι τεράστιες» είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αλλά και η Ιαπωνική κυβέρνηση προτρέπουν όλους τους αθλητές (15400) των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων να έχουν εμβολιαστεί πριν ταξιδέψουν στην Ιαπωνία.
Να σημειώσουμε ότι το Tokyo έχει ξοδέψει 15,4 εκατομμύρια δολάρια για προετοιμασία των Αγώνων αλλά αρκετοί κυβερνητικοί έλεγχοι δείχνουν ότι το ποσό μάλλον είναι διπλάσιο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση