ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η γιαγιά Παναγιώτα εξομολογείται για τις πυρκαγιές στην Εύβοια

Το άτομο πίσω από το εξώφυλλο του Times

Ζωή Τουτουντζίδου

Η φωτογραφία της στις πυρκαγιές το καλοκαίρι βραβεύτηκε στης 100 κορυφαίες για το 2021, επειδή ακριβώς δείχνει όλα όσα δεν μπορούσαν τα λόγια να περιγράψουν. Ο λόγος για την γιαγιά Παναγιώτα, με την ίσως πιο «αιχμηρή» φωτογραφία των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, στιγμιότυπο μιας ακόμη μαύρης εικόνας στην Ελληνική ιστορία. Η ίδια σε συνέντευξη της  μίλησε στο ειδησεογραφικό δελτίο της ΕΡΤ , μετά και τον αντίκτυπο που είχε η εικόνα της στην διεθνή κοινότητα.

«Φύγε μου λέει, εγώ φεύγω κάτω γιατί με έκαιγε η φωτιά. Όταν έφτασα στην πόρτα είδα ότι η φλόγα ερχόταν προς το σπίτι και έχασα τον άντρα μου και φώναζα «Νίκο, Νίκο», λιποθύμησα» θυμάται η κυρία Παναγιώτα μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Από τις έξι» έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της».

«Με πήγαν στο κέντρο υγείας, δε μπορούσαν να με συνεφέρουν. Μου βάλανε οξυγόνο, ενέσεις» αναφέρει σε άλλο σημείο με τον σύζυγό της να περιγράφει πως παρά τις υποδείξεις των πυροσβεστών δε μπορούσε να εγκαταλείψει το σπίτι του που καιγόταν.
«Αυτό δε πρόκειται να μας περάσει ποτέ. Δε μας αφήσανε, ήρθαν μετά να δώσουν τρόφιμα. Τους ευχαριστούμε αλλά δεν είχαμε ανάγκη από αυτά τα πράγματα, είχαμε ανάγκη από το πεύκο» λέει η κυρία Παναγιώτα.

Δείτε εδώ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση