ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ριγέ πουκάμισο, καμπάνα jean παντελόνι και άρβυλα
 

Η ανάρτηση της Έμιλυς Γιολίτη για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενη στις γυναίκες και τον καθημερινό αγώνα τους.

newsroom must

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη δεν μπορούσε πάρα να μιλήσει με τα πιο εγκωμιαστικά λόγια για όλες τις γυναίκες που ρίχνονται στον καθημερινό αγώνα κατά της ανισότητας και των διακρίσεων. Ταυτόχρονα τονίζει τις καταιγιστικές εξελίξεις που αφορούν τις καταθέσεις δεκάδων γυναικών αναφορικά με τα συμβάντα βίας που έχουν υποστεί. Κλείνοντας ανακοινώνει πως το νομοσχέδιο για την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης έχει πάρει πλέον τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ποινικοποιόντας την βία κατά των γυναικών.

Πιο κάτω η ανάρτηση:

«Τιμάμε σήμερα όλες τις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά, που παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις ανισότητες, τις ποικίλες μορφές βίας που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις διακρίσεις που υφίστανται, συνεχίζουν να αγωνίζονται, να διεκδικούν, να πρωτοπορούν και να οδηγούν την κοινωνία μπροστά.
Τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερες γυναίκες σπάζουν το «νόμο της σιωπής» και καταγγέλλουν περιστατικά βίας, κακοποίησης και σύνθλιψης της αξιοπρέπειάς τους στις Αρχές. Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για αποτελεσματική αντιμετώπιση των θλιβερών αυτών φαινομένων, για στήριξη των θυμάτων και για παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι επιτέλους, μετά από χρόνια κύρωσης και πολύμηνες διαβουλεύσεις, το νομοσχέδιο που αφορά όλες τις πρόνοιες της Σύμβασης Κωνσταντινούπολης, παίρνει το δρόμο της Βουλής για έγκριση, αφού ολοκληρώθηκε ο νομοτεχνικός έλεγχος. Με την εφαρμογή του νομοσχεδίου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που ποινικοποιεί τη βία κατά των γυναικών και προστατεύει αποτελεσματικά τις γυναίκες θύματα βίας. Επεκτείνεται η προστασία και σε μορφές έμφυλης βίας που δεν ποινικοποιούνταν επαρκώς ή και καθόλου σε άλλα νομοθετήματα και προστίθενται νέα αδικήματα όπως η οικονομική και ψυχολογική βία.
Παράλληλα, προωθούμε και αύξηση των ποινών στον Ποινικό Κώδικα.
Διαβεβαιώνω ότι ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θα είμαι στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για προώθηση και εφαρμογή της ουσιαστικής ισότητας στην πράξη όπως επίσης και για την εδραίωση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, της αξιοπρέπειας και της ανεμπόδιστης άσκησης των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.»

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Emily Yiolitis (@emilyyiolitis)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση