ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η Ακαδημία Κινηματογράφου αναθεωρεί τους κανόνες για τα Όσκαρ

Αλλαγές στις καμπάνιες των υποψηφίων και στη διαχείριση των social media.

Μαρία Καραμάνου

Η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών και διευκρινίσεων στους κανόνες της για την καμπάνια των ταινιών για τα επόμενα βραβεία Όσκαρ. Αυτές οι αλλαγές προέκυψαν μετά από την αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα της Andrea Riseborough για το βραβείο της Α' γυναικείας ερμηνείας στα πρόσφατα βραβεία Όσκαρ. Οι αλλαγές και οι διευκρινίσεις αφορούν επίσης τις αναρτήσεις στα social media, και στοχεύουν να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους κανόνες και την εξασφάλιση ενός δίκαιου διαγωνισμού για τις υποψηφιότητες και τα βραβεία Όσκαρ του 2023.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, όσοι ψηφίσουν για τα Όσκαρ δεν θα μπορούν πλέον να μιλούν ανώνυμα στον Τύπο για τις επιλογές τους. Η Ακαδημία δηλώνει ότι "Δεν μπορείτε να συζητήσετε τις προτιμήσεις ψήφου σας και τις προτιμήσεις ψήφου άλλων σε δημόσια φόρουμ. Αυτό περιλαμβάνει τη σύγκριση ή την κατάταξη κινηματογραφικών ταινιών, συμβάντων κ.λπ. σε σχέση με την ψηφοφορία. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ανώνυμη συνομιλία με τον Τύπο."

Οι νέοι κανόνες επιτρέπουν απεριόριστο αριθμό ερωτήσεων, απαντήσεων και συζητήσεων σε πάνελ καθ' όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει "οικοδεσπότης" που να σχετίζεται με την εκδήλωση και τις υποψηφιότητες.

Τα στούντιο μπορούν πλέον να πραγματοποιούν έως και τέσσερις προβολές με καλεσμένους πριν από την υποβολή των υποψηφιοτήτων και τους απαγορεύεται να φιλοξενούν ιδιωτικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, προβολές ή να συντονίζουν μια εκδήλωση, εκτός εάν έχουν άμεση εμπλοκή με μια ταινία.

«Η Ακαδημία έχει αναθεωρήσει αυτούς τους κανονισμούς προώθησης για τα 96α Όσκαρ για να διασφαλίσει τη σαφήνεια, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προωθηθούν οι επιλέξιμες ταινίες και τα άτομα που συνδέονται άμεσα με επιλέξιμες ταινίες», ανακοίνωσε η Ακαδημία.

Υπήρχαν σίγουρα πολλές υποψηφιότητες που προβλημάτισαν. όπως εκείνη της Andrea Riseborough για την ερμηνεία της στην ταινία «To Leslie» μετά από μία καμπάνια που πολλοί χαρακτήρισαν ως άκρως επιθετική. Η Βρετανίδα ηθοποιός θεωρήθηκε ότι δεν θα έπρεπε να είναι μεταξύ των διεκδικητριών του βραβείου Όσκαρ Α΄ Γυναίκειου Ρόλου και πολλοί είχαν εκφράσει την άποψη ότι η συμπερίληψη της έγινε σε βάρος των μαύρων ηθοποιών.

Άλλο ανάλογο περιστατικό που ώθησε την Ακαδημία στην αναθεώρηση των κανόνων ήταν και η περίπτωση του Top Gun. Ο παραγωγός του Maverick, Tom Gun, Jerry Bruckheimer, οργάνωσε ένα πάρτι στο σπίτι του στο Μπέβερλι Χιλς όπου ήταν παρόντες αρκετοί από την επιτροπή που ψηφίζει για τα Όσκαρ. Κάτι που επηρέασε το αποτέλεσμα. 

Άλλο παράδειγμα ήταν και η Michelle Yeoh, η οποία κατά την τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας, ανάρτησε ένα κείμενο της Vogue, που επαινούσε την ερμηνεία της και από την άλλη έκρινε την Kate Blanchett. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Oscars  |  hollywood  |  news  |  rules  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS