ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η αεροπορική εταιρεία που θριαμβεύει λόγω του κορωνοϊού

Το γράφημα του OAG για τις αεροπορικές της Κίνας

Ο νέος κορωνοϊός προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλο τον πλανήτη αφού βρίσκεται σε έξαρση.

Οι επιπτώσεις του είναι πολλές όπως σας είχαμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενο όχι μόνο στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στην μόδα όπως και την οικονομία.

Κάποιοι άλλοι βέβαια βγαίνουν κερδισμένη από τον νέο κορωνοϊό όπως οι χειρουργικές μάσκες, τα αντισηπτικά και σύμφωνα με το Bloomberg η low cost αεροπορική εταιρία Spring Airlines. Μετά την έξαρση του ιού ο η εταιρία εκτοξεύθηκε στην κορυφή στις μετακινήσεις στην Κίνα.

Πριν τον κορωνοϊό η εταιρεία ήταν άγνωστη στο εξωτερικό αν και είναι αρκετά μεγάλη στην Κίνα. Σύμφωνα όμως με τις μετρήσεις του Official Aviation Guide (OAG) φαίνεται ότι η εταιρία δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου από τον ιό.

Από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου ενώ άλλες μεγάλες εταιρίες έχασαν επιβατικό κοινό και πλήγηκαν αρκετά η Spring Airlines υποχώρησε μόνο κατά 5,9%. Σε αντίθεση με τις Air China -65%, την Southern Airlines -75% και την China Eastern Airlines -75% .

Το γράφημα του OAG για τις αεροπορικές της Κίνας, που δείχνει στην πρώτη θέση τη Spring Airlines:

Ο John Grant, αναλυτής της OAG δήλωσε ότι «Οι τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας ήδη “κόβουν” πάνω από 500.000 θέσεις – εισιτήρια την εβδομάδα, συγκριτικά με ό,τι συνέβαινε προ μηνός» Αν και όπως υποστηρίζει σύντομα θα ανακάμψουν ωστόσο «Αυτοί οι αριθμοί είναι από τους πλέον δραματικούς που έχουν παρατηρήσει μέχρι σήμερα στην αγορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X