ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Η αδερφή του George Floyd ζητάει δικαιοσύνη και συγκλονίζει

«Φανταστείτε τι υπέμεινε αυτά τα εννέα λεπτά, εκλιπαρώντας για μια ανάσα, εκλιπαρώντας για τη ζωή του»

Δέσποινα Άσπρου

Παγκόσμια οργή προκάλεσε η είδηση με τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, του George Floyd, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια σύλληψής του. Και ενώ οι τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη αποπέμφθηκαν, η αδερφή του Floyd ζητά δικαιοσύνη και συγκλονίζει.

Αναλυτικότερα, η αδερφή του Floyd τονίζει πως η απόλυση των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν αρκεί. «Δολοφόνησαν τον αδελφό μου. Τον σκότωσαν. Πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση σε αυτούς τους άνδρες. Η απόλυσή τους δεν αρκεί», είπε η Bridgette Floyd στην εκπομπή Good Morning America του ABC.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν, ο δικηγόρος της οικογένειας του George Floyd, Benjamin Crump, αναφέρθηκε σε «υπερβολική και απάνθρωπη» χρήση βίας για ένα «μη βίαιο αδίκημα» και ζήτησε να σταματήσει η αστυνομία να υποτιμά τη ζωή των Αφροαμερικανών πολιτών. Ο ίδιος μιλώντας στο ABC τόνισε «Τον πίεζαν εννέα λεπτά στον λαιμό» και πρόσθεσε «Απλά φανταστείτε τι υπέμεινε ο George Floyd αυτά τα εννέα λεπτά, εκλιπαρώντας για μια ανάσα, εκλιπαρώντας για τη ζωή του».

Πραγματικά, το γεγονός αυτό είναι κάτι που δεν το χωράει ο ανρθώπινος νους και έχοντας στο μυαλό μας τα όσα βιώνει αυτή την στιγμή η οικογένεια του Floyd, αλλά και τα όσα έζησε ο ίδιος, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί με την αδερφή του. Το να χάσεις μια δουλειά δεν είναι τιμωρία για ένα φόνο. Η φυλάκιση όμως, ναι.

 




NEWS: Τελευταία Ενημέρωση