ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Θα επηρεάσει την Κύπρο η κακοκαιρία «Μήδεια»;

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού και από την ηλιοφάνεια πέρασε στην συννεφιά και τις βροχές.

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού και από την ηλιοφάνεια πέρασε στην συννεφιά και τις βροχές.

Μιλώντας στο 24news, ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου Δρ Φίλιππος Τύμβιος σημείωσε πως κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας έπεσαν χιόνια στα υψηλότερα ορεινά ενώ σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η χιονόπτωση.

Ερωτηθείς αν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, ο κύριος Τύμβιος αρκέστηκε να απαντήσει «δεν θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά κατά την διάρκεια της αυριανή ημέρας οι άνεμοι θα είναι παροδικά αυξημένοι μέχρι και 7 μποφόρ ενώ θα υπάρξει χιονόπτωση στα ημιορεινά».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο θα μας επηρεάσει η κακοκαιρία που επικρατεί στην Ελλάδα, απάντησε «Δεν θα μας επηρεάσουν τόσο έντονα τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην Ελλάδα» προσθέτοντας «οι θερμοκρασίες και η αλλαγή του σκηνικού του καιρού, κατά κάποιον τρόπο συνδέονται με την κακοκαιρία της Ελλάδας», επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι δεν θα μας επηρέασε σε τόσο έντονο βαθμό.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση και σε χαμηλότερες ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Χιόνια αναμένεται σταδιακά να πέσουν και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά κατά τόπους μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Αργότερα θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά, σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές. Τοπικά, στα ορεινά και στα ημιορεινά, αναμένεται να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Τοπικά, στα ορεινά, θα υπάρχει παγετός, ενώ τη νύκτα παγετός θα σχηματιστεί και στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές του εσωτερικού. Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση