ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

H Zaha Hadid αφησε πίσω της μια περιουσία αξίας 67 εκατομμυρίων ευρώ

Η διαθήκη της Zaha Hadid είδε το φως το δημοσιότητας και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η διάσημη βρετανο-ιρακινή αρχιτέκτονας άφησε πίσω μια περιουσία αξίας περίπου 76 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πιο διάσημη γυναίκα αρχιτέκτονας, που μεταξύ άλλων βρίσκεται πίσω από το London Aquatics Centre, το κολυμβητικό προπονητικό κέντρο που σχεδίασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, την Όπερα του Guangzhou στην Κίνα, πέθανε σε ηλικία 65 ετών από καρδιακή προσβολή ενώ έκανε διακοπές στο Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο, αφήνοντας στον συνεργάτη της Πάτρικ Σουμάχερ το συνολικό ποσό των 568.000. Στα τέσσερα ανίψια της άφησε το ποσό των σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ και στον αδερφό της περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Η Hadid δεν ήταν παντρεμένη και δεν είχε παιδιά και άφησε τις διεθνείς επιχειρήσεις της, που ανταποκρίνονται στο σύνολο της περιουσίας της, σε καταπιστεύματα.

Ο Σουμάχερ, ο Γερμανός αρχιτέκτονας που ανέλαβε την διαχείριση του γραφείου της με έδρα το Λονδίνο, προκάλεσε τον θυμό των υπολοίπων εκτελεστών της διαθήκης μετά από μια προκλητική ομιλία του, στην οποία τάχθηκε υπέρ του να εγκαταλείψουν την κοινωνική στέγαση και να κλείσουν τις καλλιτεχνικές σχολές. Εκτελεστές της διαθήκης εκτός από τον Σουμάχερ, είναι επίσης ο επιχειρηματίας ακινήτων Πίτερ Παλούμπο, ο καλλιτέχνης Μράιαν Κλάρκε και η ανιψιά της, Ράνα Χαντίντ. Όλοι τους επέπληξαν τον Σουμάχερ μέσω κοινής ανακοίνωσης, λέγοντας πως η Zaha Hadid «θα ήταν εντελώς αντίθετη με αυτές τις απόψεις».

Η Hadid έδωσε στους κληρονόμους της την δικαιοδοσία να διανείμουν ολόκληρο ή μέρος από το εισόδημα από τις διάφορες επιχειρήσεις της αλλά και το γραφείο, σε διάφορες μεριές, συμπεριλαμβανομένων των «παρελθοντικών, τωρινών και μελλοντικών υπαλλήλων των εταιρίων» και του Zaha Hadid Foundation, που ιδρύθηκε για να προάγει το έργο της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X