ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Greta Thunberg: «Κλέψατε τα όνειρά μου»

Δέσποινα Άσπρου

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει την Greta Thunberg, την 16χρονη ακτιβίστρια που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή. Η έφηβη ακτιβίστρια άνοιξε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη και μπορεί το γεγονός γνωρίζοντας το έργο της να μην μας κάνει εντύπωση, ωστόσο τα λόγια της κατάφεραν να μας συγκλονίσουν όλους. 

Απευθυνόμενη στους ηγέτες που βρίσκονταν στην Σύνοδο, η Greta οργισμένη δήλωσε: «Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε αυτή την στιγμή να βρίσκομαι εδώ, αλλά στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού... Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας... Ο κόσμος υποφέρει, πεθαίνει. Ολόκληρα οικοσυστήματα καταρρέουν, βρισκόμαστε στις αρχές ενός μαζικού αφανισμού κι εσείς για το μόνο που μιλάτε είναι για τα χρήματα, για παραμύθια μας αέναης οικονομικής ανάπτυξης; Πώς τολμάτε;». 

Με τα λόγια της αυτά, η Greta κατάφερε να πει όσα οι ενήλικες και οι ισχυροί δεν τολμούν. Η σύντομη ομιλία της, όχι απλώς προκάλεσε αίσθηση αλλά έγινε viral σε ελάχιστο χρόνο και αυτό σαφώς αποδεικνύει την δύναμή της και μας κάνει να την θαυμάζουμε ακόμη περισσότερο. 

Δείτε σχετικό βίντεο πιο πάνω.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS