ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Google: Αποκαλύφθηκαν τα ωράρια των εργαζομένων

Εδώ και χρόνια θεωρείτο ως «ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου».

Μαρία Καραμάνου

Αν κάποιος σας λέγαμε ότι εργάζεται στη Google, θα μπορούσε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι βρίσκεται σε μια θέση εργασίας που σέβεται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα. Ωστόσο, αυτή η σκέψη δεν είναι ακριβής.

Σύμφωνα με αναφορές από το CNBC, όταν ένας εργαζόμενος στη Google ρώτησε το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού αν θα μπορούσε να εργαστεί λιγότερες ώρες, αλλά περισσότερες ημέρες, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «ο μέσος υπάλληλος της Google εργάζεται περισσότερο από έναν κοινό υπάλληλο οκτάωρου». Αυτό υποδηλώνει ότι, παρά τη φήμη της ως μιας από τις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες, η Google διατηρεί υψηλά επίπεδα εργασιακής έντασης για τους υπαλλήλους της.

Η επιβεβαίωση του εκπροσώπου ανθρωπίνου δυναμικού σχετικά με τις εκτεταμένες ώρες εργασίας κατέστησε ορισμένους υπαλλήλους της Google πρόθυμους να μοιραστούν αυτήν την πληροφορία με φίλους και συγγενείς τους. Σύμφωνα με δηλώσεις στο CNBC από την εκπρόσωπο της Google, Κόρτνεϊ Μεντσίνι, οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να ζητούν ευέλικτα ωράρια, με τα αιτήματα να εξετάζονται ανάλογα με τον ρόλο και την ομάδα τους.

Η Μεντσίνι δήλωσε, «Όπως συμβαίνει σε κάθε εταιρεία, υπάρχουν φορές που οι υπάλληλοί μας εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα για να τηρήσουν προθεσμίες, να καλύψουν τους συναδέλφους τους ή να παραδώσουν προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες μας».

Η Google, που για πολλά χρόνια θεωρούνταν η κορυφαία εταιρεία στη φροντίδα των εργαζομένων της, άλλαξε την πορεία της το 2023, αντιμετωπίζοντας οικονομικούς και εργασιακούς ανέμους. Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την κατάργηση 12.000 θέσεων εργασίας, περίπου το 6% του συνόλου του προσωπικού της, λόγω επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεών της. Επιπλέον, αρνήθηκε να καταβάλει το υπόλοιπο της άδειας μητρότητας και αναρρωτικής άδειας για τους απολυμένους υπαλλήλους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS