ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Γκιώνης: «Τελειώσαμε την αρχειοθέτηση της έρευνας... παραδίδω στις Αρχές»

24news

Μέσω ανάρτησής του ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρώσει την αρχειοθέτηση των στοιχείων της έρευνας που έκανε σχετικά με το κύκλωμα μαστροπείας που καταγγέλλει, έπειτα από την αποκάλυψη των όσων έζησε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η 24χρονη Γεωργία, και δηλώνει έτοιμος να τα παραδώσει όλα στις Αρχές.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Τρίτης (25/1) σημειώνει: «Τελειώσαμε όλη την αρχειοθέτηση της έρευνας που κάναμε όλα μαζί τις τελευταίες μέρες και θα την παραδώσω επιτέλους στις αρχές. Παράλληλα συνεχίζουμε με νέα στοιχεία που θα αρχίσω να ερευνώ από αύριο».

Πάντως, από πλευράς Κυπριακής Αστυνομίας ξεκαθαρίζεται ότι μέχρι και το πρωί της Τετάρτης (26/1) δεν έχει ληφθεί οποιοδήποτε στοιχείο ή επιστολή, ούτε προέκυψε σχετική εξέλιξη μέσω του Ηλία Γκιώνη.

Ωστόσο, στην βάση όσων σημειώνει ο ακτιβιστής, δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα. 

Η υπόσχεση του Γκιώνη στις κυπριακές Αρχές 

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή (21/1) η Αστυνομία Κύπρου κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες που ξεκίνησαν από την προηγούμενη ημέρα, να επικοινωνήσει με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, που αποκάλυψε την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας, ενώ ισχυρίζεται ότι κύκλωμα μαστροπείας που δρα στην Ελλάδα, σχετίζεται και με την Κύπρο.

O Γκιώνης επικοινώνησε με τις κυπριακές Αρχές, και συγκεκριμένα με το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, την Παρασκευή (21/1) και όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας (Δες ΕΔΩ), αυτός τους ανέφερε ότι την Πέμπτη (20/1) γινόταν χαμός και δεν κατάφερε να εντοπίσει τις αναπάντητες κλήσεις, ενώ όσον αφορά μηνύματα που αφέθηκαν στο φωνοκιβώτιο του, ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι χαλασμένο.

Επίσης, ο Γκιώνης, φέρεται να υποσχέθηκε πως θα αποστείλει συγκεκριμένη επιστολή που χρειάζεται στις κυπριακές Αρχές, με στοιχεία για να γίνει έρευνα.

Αν και η επιστολή του Γκιώνη αναμενόταν από ώρα σε ώρα από τις Κυπριακές Αρχές, το πρωί της Δευτέρας (24/1) η Αστυνομία Κύπρου, ενημέρωσε ότι δεν έχει λάβει οποιοδήποτε e-mail ή επιστολή από τον Ηλία Γκιώνη, που να αφορά στοιχεία για όσα ισχυρίζεται, ενώ δεν υπήρξε ούτε οποιαδήποτε νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, η Κυπριακή Αστυνομία προσπάθησε και το πρωί της Δευτέρας (24/1) να επικοινωνήσει μαζί του, στέλνοντας μήνυμα στον Ηλία Γκιώνη και στον δικηγόρο του.

Κανένα στοιχείο από Ελληνική Αστυνομία

Μετά από επικοινωνία που είχαν το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, οι Ηγεσίες της Αστυνομίας Κύπρου και της Ελληνικής, για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, που διερευνά η Αστυνομία στην Ελλάδα και σε σχέση με πληροφορίες και αναφορές ότι κύκλωμα που ενδεχομένως σχετίζεται και με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, δρα και στο νησί μας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προς την αντίστοιχη της Κύπρου, από τα μέχρι στιγμής υπό εξέταση στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ή μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο που να σχετίζεται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Προσέγγισε και δεύτερη πηγή η Αστυνομία Κύπρου

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κος. Χρίστος Ανδρέου αποκάλυψε ΄ότι: «Eμείς, επίσης, από μια δεύτερη πηγή αναμένουμε απάντηση από πρόσωπο στην Ελλάδα, το οποίο το ίδιο το πρόσωπο έχει εκδηλώσει πρόθεση να μας παράσχει κάποια στοιχεία, που αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ανέφερε ότι θα μας έδιδε τα στοιχεία αυτά από την περασμένη εβδομάδα, αυτό μέχρι σήμερα δεν έγινε. Η Αστυνομία απέστειλε σήμερα το πρωί γραπτό μήνυμα τόσο στον ίδιο όσο και στο δικηγόρο του και αναμένεται η απάντηση τους σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του για το θέμα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να διερευνήσουμε οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία έρθουν στην κατοχή μας», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο κάνει λόγο για συγκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης από τις ελληνικές και κυπριακές Αρχές, ο κ. Ανδρέου είπε ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

«Εμείς να διευκρινίσουμε ακόμα μια φορά ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία καταγγελία και κανένα στοιχείο αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένουμε ακριβώς τα δεδομένα, τα οποία ο ίδιος δήλωσε πρόθεση να μας αποστείλει, για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση. Η Αστυνομία Κύπρου είναι πολύ ευαίσθητη σε τέτοια θέματα και είμαστε έτοιμοι, όταν προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο από οποιαδήποτε πηγή είτε αφορά την ελληνική αστυνομία -διότι αν προκύψει κάτι θα μας ενημερώσουν- είτε από το ίδιο το πρόσωπο αυτό, να προχωρήσουμε στη διερεύνηση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση