ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Γιορτάζουν οι Κύπριοι τον Άγιο Βαλεντίνο;

Ψάξαμε, ρωτήσαμε, είδαμε και ιδού η απάντηση.

Δέσποινα Άσπρου

Η 14η Φεβρουαρίου έχει σηματοδοτηθεί ως η ημέρα του έρωτα καθώς στην Κύπρο, όπως και σε διάφορες άλλες χώρες, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Βαλεντίνο.

Αν και φυσικά το να αγαπάς, το να δείχνεις τα συναισθημάτά σου και το να σκορπάς χαμόγελα δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη ημέρα, το Valentine's Day είναι μια καλή ευκαιρία για να δείχνουμε τον έρωτά μας.

Μια συνηθισμένη πρακτική της 14ης Φεβρουαρίου είναι η ανταλλαγή δώρων, όπως λουλούδια, αρκουδάκια, σοκολάτες και ευχητήριες κάρτες σε συνδυασμό με μία ρομαντική έξοδο. Φυσικά, δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να μην γιορτάσουν καθώς θεωρούν την ημέρα ανούσια και καθαρά εμπορική, πιστεύοντας πως ο έρωτας δεν έχει μέρα.

Ρωτώντας διάφορους φίλους και συναδέλφους που ζουν στην Κύπρο για το αν γιορτάζουν την ημέρα αυτή, στην πλειοψηφία μάς αποκάλυψαν πως αγαπούν να κάνουν κάτι συμβολικό, όπως για παράδειγμα να μαγειρεύουν ή να παραγγέλνουν κάτι πιο γκουρμέ και να απολαμβάνουν μαζί με το ταίρι τους μια ρομαντική ταινία. Αρκετοί άλλοι, μάς είπαν ότι λατρεύουν να βγαίνουν έξω για φαγητό, και μια μικρή μερίδα μάς αποκάλυψε πως επιλέγει να βγει για ποτό. Όσον αφορά στα δώρα, οι περισσότεροι απάντησαν καταφατικά, τονίζοντας πως η μέρα δεν απαιτεί ακριβές επιλογές. Μια σοκολάτα, ένα μπουκέτο με λουλούδια ή ένα αρκουδάκι είναι γλυκές κινήσεις και ιδιαίτερα ικανοποιητικές. Αυτό που όλοι επιθυμούν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, πέρα από τα δώρα και τις ρομαντικές κινήσεις, είναι να περάσουν ρομαντικό και ποιοτικό χρόνο με το άλλο τους μισό.

Για να είμαστε όμως ειλικρινείς, δεν ήταν λίγοι όσοι απάντησαν πως η σημερινή ημέρα δεν τους αφορά, καθώς ανταλλάζουν ρομαντικά μηνύματα και ευχές καθημερινά και δεν περιμένουν μια εμπορική ημέρα για να εκφραστούν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που είδαμε στην εκπομπή της Ελπίδας Ιακωβίδου, οι περισσότεροι Κύπριοι ανήκουν στην τελευταία κατηγορία που αναφέραμε, δηλαδή σε αυτούς που δεν θέλουν να γιορτάσουν. Στο μυαλό αρκετών Κύπριων η ημέρα είναι συνδεδεμένη με την γενικότερη έννοια της αγάπης, και συχνά ανταλλάζουν δώρα με τα παιδιά ή και τους γονείς τους, ενώ σίγουρα οι μικρές τρυφερές κινήσεις και οι ρομαντικές εξόδους είναι καλοπροαίρετες.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS