ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Γιολίτη: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά αύξηση ποινών για την κακομεταχείριση ζώων

Στο τελικό στάδιο η υπογραφή και επικύρωση πρωτοκόλλου διερεύνησης καταγγελιών.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη χαιρέτισε με ανακοίνωση του Υπουργείου της την ψήφιση, από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη σύσταση της Αστυνομίας για τα Ζώα, προσθέτοντας ότι το ΥΔΔΤ μελετά, μαζί με την Αστυνομία και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τον εκσυγχρονισμό / αύξηση των ποινών για την κακομεταχείριση, κακοποίηση και βασανισμό ζώων.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η υπογραφή και επικύρωση πρωτοκόλλου διερεύνησης καταγγελιών και παραπόνων για θέματα ευημερίας ζώων, που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις διαδικασίες χειρισμού υποθέσεων παραμέλησης/ κακοποίησης ζώων και θα αποτελεί σημαντικό εργαλείο προς την ενδυνάμωση της προστασίας των ζώων στη χώρα μας.

Διευκρινίζει ότι το πρωτόκολλο υπογράφουν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες, δηλαδή το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και η Αστυνομία. Αναμένεται να υπογραφεί και εφαρμοστεί εντός των επόμενων μηνών.

Σε ό,τι αφορά το νόμο που ψήφισε η Βουλή, η Υπουργός αναφέρει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Αστυνομία, προχώρησε στη δημιουργία της Αστυνομίας για τα Ζώα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού θεσμού, που να μπορεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας για την προστασία των ζώων και την τιμωρία εκείνων που κακοποιούν και κακομεταχειρίζονται τα ζώα.

Διευκρινίζει ότι τα μέλη του ειδικού κλιμακίου στην Αστυνομία, θα λάβουν ειδική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να επιλαμβάνονται σοβαρά θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον νόμο, αρμοδιότητα της Αστυνομίας για τα Ζώα, θα είναι η διερεύνηση υποθέσεων κακοποίησης και κακομεταχείρισης ζώων, παγκύπρια.

Συμπληρώνει ότι τα μέλη της, θα λαμβάνουν κατά το χρόνο του ορισμού τους από τον Αρχηγό Αστυνομίας και στη συνέχεια σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατάλληλη και ειδική εκπαίδευση σε θέματα διερεύνησης υποθέσεων κακομεταχείριση και κακοποίησης ζώων και θα συνεργάζονται με τις Επαρχιακές Επιτροπές Ευημερίας Ζώων και την Κοινοτική Αστυνόμευση.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X