ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Γιατρός στην Ταιβάν: «Ζω στο γκαράζ για να μη θέσω σε κίνδυνο την οικογένειά μου»

«Μείνετε σπίτι και βοηθήστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού»

Είναι οι άνθρωποι που στέκονται στην πρώτη γραμμή για την φροντίδα μας. Είναι οι άνθρωποι που σε μια από τις πιο κρίσιμες καταστάσεις που ζούμε δουλεύουν ακατάπαυστα θέτοντας σε κίνδυνο την προσωπική τους υγεία.

Πίσω από αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει μια οικογένεια, παιδιά και σύζυγοι. Οι επαγγελματίες υγείας είναι οι ήρωες των καιρών μας.
Όσο εμείς μένουμε σπίτι ή παραπονιόμαστε για το πόσο μας λείπει ο «έξω κόσμος» και αγνοούμε τις συστάσεις των αρμοδίων κάποιοι άνθρωποι παλεύουν για την προστασία μας και ενίοτε αναγκάζονται να μείνουν μακριά από τις οικογένειές τους.

Ένας από αυτούς και ο Timmy Cheng πνευμονολόγος και γιατρός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στην Ταιβάν. Μέσα από μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram εξηγεί πως πήρε την απόφαση να μείνει στο γκαράζ του σπιτιού του για να προστατεύσει την οικογένειά του.

«Η 14 Μαρτίου ήταν μια μεγάλη μέρα. Ήταν η μέρα που αποφάσισα οικειοθελώς να μείνω άστεγος για να προστατεύσω την οικογένεια μου σε περίπτωση που κολλήσω και φέρω τον ιό στο σπίτι. Πέρασα μια νύχτα στο αυτοκίνητο και έπειτα 4 νύχτες στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου. Την 5η ημέρα η γυναίκα μου σκέφτηκε την ιδέα να μείνω σε μια σκηνή στο γκαράζ. Να’ μαι λοιπόν. Το σπίτι μου για τις επόμενες (;;;) εβδομάδες ή μήνες. Μπορείτε να βοηθήσετε εμένα και όλο το υγειονομικό προσωπικό να μην είμαστε άστεγοι με το να μείνετε σπίτι. Απλά κάντε το.»

Τελειώνοντας τόνισε ότι «Κανένας δεν είναι υπερβολικά υγιείς ώστε να μην αρρωστήσει. Μείνετε σπίτι και βοηθήστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Αμέτρητοι γιατροί, νοσοκόμες και άλλοι υγειονομικοί εργαζόμενοι δουλεύουν σκληρά για να σώσουν η ζωή σας. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι, έτσι ώστε κι εμείς να μπορούμε να επιστρέψουμε σπίτι στους αγαπημένους μας μα μέρα»

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγεις έξω χωρίς άδεια ή θα νιώσεις ότι είσαι άτρωτος, σκέψου τους ανθρώπους που μετά από μια εξουθενωτική ημέρα στην δουλειά φροντίζοντας συνανθρώπους μας αναγκάζονται να κοιμούνται έξω από τα σπίτια τους για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.

 
 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X