ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Γιατί ορισμένοι έχουν κορωνοϊό αλλά κανένα σύμπτωμα

Πού οφείλεται

Της Άντρης Θρασυβούλου

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στους αρμόδιους οι ασυμπτωματικοί. Ουσιαστικά πρόκειται για τα άτομα που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό, ωστόσο δεν το γνωρίζουν καν οι ίδιοι, καθώς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας στην Κύπρο το 21,2% εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού δεν ανέφερε οποιοδήποτε σύμπτωμα κατά τη διάγνωση.

Οι ασυμπτωματικοί όπως αποκαλούνται, προκαλούν ανησυχία καθώς μεταδίδουν τον ιό στην κοινότητα. Όχι όμως τόσο εύκολα όσο οι υπόλοιποι ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα. Αυτό ανέφερε στο 24news ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Πέτρος Καραγιάννης.

«Δεν παρουσιάζουν κλινικά συμπτώματα, δεν βήχουν, δεν φταρνίζονται, επομένως ο τρόπος που μεταδίδουν τον ι είναι κάπως διαφορετικός από κάποιον ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα. Θα πρέπει να υπάρχει μια πιο στενή επαφή, δηλαδή ν' αγκαλιαστεί, να φιληθεί κάποιος/α με κάποιον άλλον ή αγγίζοντας το πρόσωπο του να κάνει μια χειραψία με άλλο άτομο», εξηγεί ο κ. Καραγιάννης.

Επιπλέον όπως σημειώνει ο ίδιος δεν γνωρίζουμε το ποσοστό με το οποίο είναι μολυσμένοι καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα για το ιικό φορτίο το οποίο κουβαλούν.

Σε ότι αφορά στο πού οφείλεται το γεγονός ότι αυτά τα άτομα έχουν νοσήσει με κορωνοϊό ωστόσο δεν έχουν κανένα σύμπτωμα ο κ. Καραγιάννης απαντά ότι η πιο πιθανή αιτία έγκειται σε γενετικούς παράγοντες αλλά και στην γρήγορη ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση