ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim shorts, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ζεύγος Ελληνοκυπρίων (1963) - Αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

H Λεβέντειος Πινακοθήκη και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» φέρνουν και αυτή την εβδομάδα τους πρωτοπόρους Κύπριους ζωγράφους σε κάθε κυπριακό σπίτι.

H Λεβέντειος Πινακοθήκη και η εφημερίδα «Η Καθημερινή» φέρνουν και αυτή την εβδομάδα τους πρωτοπόρους Κύπριους ζωγράφους σε κάθε κυπριακό σπίτι.

Μετά τον Αδαμάντιο Διαμαντή, τον Ιωάννη Κισσονέργη, τη Λουκία Νικολαΐδου – Βασιλείου, τον Μιχάλη Μιχαηλίδη, ήρθε και η σειρά, για να τελειώσει, με το έργο του Γεώργιου Πολ. Γεωργίου «Ζεύγος Ελληνοκυπρίων».

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Γεώργιος Πολ. Γεωργίου ζωγράφισε το έργο αυτό που απεικονίζει ένα ζευγάρι Ελληνοκυπρίων το 1963 και στο ίδιο ακριβώς μέγεθος και σε παρόμοια σανιδόσχημη επιφάνεια και ένα ζευγάρι Τουρκοκυπρίων. Τα δύο έργα λειτουργούν ως δίπτυχο.

Ο Γεωργίου είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τα ίδια δύο ζευγάρια ως ένα από τα θεματικά στοιχεία μιας μνημειακής σύνθεσης που εμπνεύστηκε από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τίτλο «Η Ξαναγέννηση της Κύπρου». Το έργο αυτό παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση που έγινε στο Λήδρα Πάλας μαζί με άλλα 41 έργα του καλλιτέχνη που βρέθηκαν στο εργαστήριό του στην Αμμόχωστο και επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους τον Φεβρουάριο του 2020.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, στο πακέτο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το Beautiful People, ένα ακόμη βιβλίο της σειράς «20ός αιώνας: 1990 – 2000» καθώς και το ένθετο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X