ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Φουρλάς: «Η Εύα Καϊλή με προσέγγισε»

Τι καταγγέλλει ο Κύπριος ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς

newsroom must

Η υπόθεση Qatargate και η Εύα Καϊλή πρωταγωνιστούν τις τελευταίες ώρες σε όλα τα media του κόσμου και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν,  ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς εξέδωσε γραπτή δήλωση και ανάμεσα σε άλλα αποκάλυψε ότι  «στις 13 Οκτωβρίου επικοινώνησαν από το γραφείο της κα Καϊλή με την παράκληση να καταθέσω δύο τροπολογίες».

«Το περιεχόμενο των τροπολογιών αφορούσε εργασιακά θέματα στο Κατάρ χαιρετίζοντας τα άλματα προόδου που έκανε η χώρα. Μετά από επικοινωνία και συντονισμό και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κορνήλιο Κορνηλίου, αρνήθηκα να καταθέσω τις συγκεκριμένες τροπολογίες αφού θεώρησα ότι ήταν ενάντια στις δικές μου θέσεις όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ», τονίζει ο ίδιος.

Δείτε στην συνέχεια αυτούσια την δήλωση του Λουκά Φουρλά.

"Με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν ακολουθήσει, θέλω να αναφέρω τα ακόλουθα:

Στις 13 Οκτωβρίου επικοινώνησαν από το γραφείο της κα Καϊλή με την παράκληση να καταθέσω δύο τροπολογίες, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών στην οποία είμαι αναπληρωματικό μέλος.

Το περιεχόμενο των τροπολογιών αφορούσε εργασιακά θέματα στο Κατάρ χαιρετίζοντας τα άλματα προόδου που έκανε η χώρα.

Μετά από επικοινωνία και συντονισμό και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κορνήλιο Κορνηλίου, αρνήθηκα να καταθέσω τις συγκεκριμένες τροπολογίες αφού θεώρησα ότι ήταν ενάντια στις δικές μου θέσεις όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ.

Μάλιστα, είχε προηγηθεί και συγκεκριμένη Ερώτησή μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 11 Μαρτίου το 2021 για τους θανάτους εργαζομένων μεταναστών στη χώρα.

Νιώθω ιδιαίτερα θιγμένος και απογοητευμένος με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση. Χαίρομαι που δεν επέτρεψα σε κανέναν να με χρησιμοποιήσει για τους δικούς του σκοπούς.

Η Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ξεπουλιούνται. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και για αυτό δεν θα ήθελα να προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις. Είμαι σίγουρος ότι αν βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία θα αποδοθεί δικαιοσύνη".

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X