ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Φωτιά στη Ρόδο: Νεκρά ελάφια κείτονται στους δρόμους

Συγκλονιστικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές και εκκένωση περιοχών.

Μαρία Καραμάνου

Η καταστροφική φωτιά που έπληξε τη Ρόδο άφησε εικόνες που κόβουν την ανάσα. Οι περιοχές που πέρασε η πύρινη λαίλαπα μετατράπηκαν σε ακάλυπτους ερημικούς χώρους, με το δάσος να έχει εξαφανιστεί και να έχει αντικατασταθεί από στάχτη. Το θέαμα είναι συντριπτικό και αποκαρδιωτικό.

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά μέρη είναι ο δρόμος που οδηγεί από το χωριό Κιοτάρι προς το Ασκληπιείο. Εδώ, το δάσος που κάποτε ήταν πυκνό και όμορφο, τώρα έχει εξαφανιστεί, αφήνοντας πίσω του μόνο μια έκταση καμένης γης και στάχτης. Το τοπίο είναι μια συγκλονιστική μαρτυρία της καταστροφικής δύναμης της φωτιάς.

Η θλιβερή εικόνα συμπληρώνεται με την ύπαρξη νεκρών ελαφιών στους δρόμους. Αυτά τα υπέροχα πλάσματα δεν κατάφεραν να διαφύγουν από την φονική πύρινη καταιγίδα και τώρα αντικρίζουμε το συγκλονιστικό θέαμα της τραγικής τους καταστροφής. Οι εικόνες αυτές ανακαλούν αίσθημα αβοήθητης θλίψης και ενίοτε ανατριχίλας. Είναι η μαρτυρία μιας φυσικής καταστροφής που άφησε τον τόπο αυτό σε σοκ και πένθος.

Παρατηρείται μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην κατάσταση της φωτιάς στη Ρόδο. Αν και φαινόταν ότι η φωτιά είχε περιοριστεί και σβήσει σημαντικά μετά από τρεις ημέρες, το Σάββατο, 22 Ιουλίου, επανεξαπλώθηκε εκ νέου και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώνουν την περιοχή.

Εξαιτίας της έντονης αναζωπύρωσης, οι αρχές αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουλίου, στην εκκένωση των περιοχών Γεννάδι και Βατί. Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία τους από την επικίνδυνη εξάπλωση της φωτιάς.

Παρόλο που η κατάσταση μοιάζει να είχε ηρεμήσει, η επανεμφάνιση της φωτιάς και η ανάγκη για νέες εκκενώσεις υπογραμμίζουν την αντικαταστατική και απρόβλεπτη φύση των πυρκαγιών. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να αγωνίζονται για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και να προστατεύσουν τις κοινότητες από τον κίνδυνο της φωτιάς.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS