ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Eurovision 2022: Απόψε ο Α' ημιτελικός με φαβορί την Ουκρανία

Στον Α’ ημιτελικό θα πάρουν μέρος οι πρώτες 17 χώρες μεταξύ αυτών η Ελλάδα με την ερμηνεύτρια Αμάντα Γεωργιάδη

Ζωή Τουτουντζίδου

Θα πραγματοποιηθεί σήμερα ο A’ ημιτελικός της φετινής διοργάνωσης της Eurovision στο Τορίνο, που θα προβληθεί απόψε στις 22: 00 στο ΡΙΚ. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι τρεις Ιταλοί καλλιτέχνες Laura Pausini, Alessandro Cattelan και Mika.

Στον Α’ ημιτελικό θα πάρουν μέρος οι πρώτες 17 χώρες μεταξύ αυτών η Ελλάδα με την ερμηνεύτρια Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die Together», ενώ η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον Β’ ημιτελικό την Πέμπτη 12/05, με εκπρόσωπο την ταλαντούχα Ανδρομάχη και το τραγούδι «Ela».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά το απόλυτο φαβορί της φετινής διοργάνωσης είναι η Ουκρανία με το συγκρότημα Kalush Orchestra, που θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Stefania», το οποίο είναι στα ουκρανικά και έχει στοιχεία της ουκρανικής μουσικής παράδοσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αρχές της EBU, απέκλεισαν την Ρωσία από την φετινή διοργάνωση, μετά την επίθεση στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι της Ουκρανικής μπάντας βασίζεται σε πραγματικές εμπειρίες και αποπνέει ένα συγκινητικό vibe καθώς πρόκειται για τη μητέρα του καλλιτέχνη Oleh Psiuk ο οποίος δήλωσε πως δεν είχε στενές σχέσεις μαζί της αλλά θεωρεί πως αξίζει να της αφιερώσει ένα τραγούδι. Με την έναρξη όμως του πολέμου, η «Stefania», κατάφερε να γίνει η «μητέρα» όλων των Ουκρανών, με το τραγούδι να έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένας ύμνος για τον πόλεμο.

Διαβάστε εδώ: Η Ουκρανία φαβορί για τη νίκη της Eurovision 2022

Πέραν όμως από την Ουκρανία υψηλή θέση στο βάθρο των νικητών έχει και η Ελλάδα η οποία κατατάσσεται δεύτερη, καθώς όπως φαίνεται η Αμάντα κατάφερε να «κλέψει» τις καρδιές της Ευρώπης με την υπέροχη φωνή της και την εντυπωσιακή της παρουσία.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση