ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο jumpsuit, leather σακάκι και sneakers
 

Έτοιμη η πρώτη φάση του Mall of Cyprus

Βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος παρέδωσε ο Όμιλος Cyfield τα έργα επέκτασης του Τhe Mall of Cyprus. Ο Όμιλος ανέλαβε τις κατασκευαστικές εργασίες του εμπορικού κέντρου και την πλήρη ανακαίνιση και επέκταση του, με στόχο να προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία στους επισκέπτες.

Η Cyfield Development Public Ltd ως εργολάβος εταιρεία έχει κατασκευάσει 10,000 τ.μ. σε συνολικά τρία επίπεδα χώρων στάθμευσης (400 επιπρόσθετους χώρους στάθμευσης) καθώς και 10,000 τ.μ. σε δύο επίπεδα νέων καταστημάτων και χώρων εστίασης. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακατασκεύασε τα θεμέλια του The Mall of Cyprus καθώς και τις υφιστάμενες κολώνες και αντικατέστησε τα σεισμικά εφέδρανα (seismic isolators) με στόχο να δεχτoύν την επέκταση των νέων καταστημάτων και των χώρων στάθμευσης.

Ο σκελετός του έργου κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από σύσμικτη κατασκευή (δομικός χάλυβας και οπλισμένο σκυρόδεμα) που έδωσε στο έργο τα τεράστια ανοίγματα των 160 τετρ.μ χωρίς ενδιάμεσες κολώνες. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, του οποίου η επεξεργασία έγινε με ειδικές μηχανές επί τόπου. Οι εσωτερικοί χώροι είναι διαχωρισμένοι με τοιχοποιίες από πυρίμαχα υλικά και οι ψευδοροφές είναι κατασκευασμένες από ηχομονωτικές γυψοσανίδες και υψηλής ποιότητας ξυλεία. Τα πατώματα είναι από Ιταλικό τεχνογρανίτη QUARELLA και οι εξωτερικές επενδύσεις είναι από πυρίμαχο υλικό τύπου ALPOLIC. Τα αλουμίνια είναι της γερμανικής εταιρείας SCHUCO. 

Για την ολοκλήρωση του έργου εργάστηκαν συνολικά 300 εργατοτεχνίτες και 25 μηχανικοί, αρχιτέκτονες και επιμετρητές ποσοτήτων. 
Συνολικά, έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι εσωτερικές και εξωτερικές κατασκευές, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές των αρχιτεκτονικών και τεχνικών σχεδίων. Έχουν κατασκευαστεί συνολικά 6 ολοκαίνουργιες επιλογές εστίασης (café και εστιατόρια) και 15 νέα καταστήματα. 
Τα έργα επέκτασης του The Mall of Cyprus, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει το εμπορικό κέντρο περισσότερες επιλογές για ψώνια και σημαντικά αναβαθμισμένο χώρο εστίασης, με στόχο να τον καταστήσει πόλο έλξης για χαλάρωση και έξοδο για φαγητό, ενώ η χρήση των βεραντών δίνει μια απόλυτα νέα διάσταση στο κτίριο.

Ο Όμιλος Cyfield κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα διευκόλυνσης του κοινού τοποθετώντας ειδική σήμανση στους εκάστοτε χώρους που επηρεάστηκαν, ενώ η Ομάδα Ασφαλείας βρισκόταν επί τόπου διασφαλίζοντας την ομαλή διακίνηση του καταναλωτικού κοινού.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση