ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized top και cycling παντελονάκι
 

Έρχονται στην Κύπρο o πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα!

Είναι επίσημο!

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσουν από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Παλάτι του Buckingham.
 
Πρόκειται για την πρώτη βασιλική επίσκεψη στο νησί από το 1993, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ είχε γίνει δεκτή από τον τότε Πρόεδρο Κληρίδη και είχε τότε παραστεί στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας.
 
Η επίσκεψή του Πρίγκηπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης λαμβάνει χώρα κατά την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Παλάτι, το πρόγραμμα θα τιμήσει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου και των ανθρώπων τους, την κοινή πορεία στην Κοινοπολιτεία και τη σύγχρονη σχέση των δύο χωρών σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η επιστήμη. Η επίσκεψη θα αναγνωρίσει επίσης τον ρόλο του Ηνωμένου Βασιλείου ως μεγαλύτερου συνδρομητή στρατευμάτων στην Ειρηνευτική Δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο.
 
Το επίκεντρο της επίσκεψης θα είναι η Λευκωσία, αλλά θα γίνουν επίσης επισκέψεις στο Τρόοδος και στην επαρχία Λάρνακας, όπου το πριγκιπικό ζεύγος θα απολαύσει τον παραδοσιακό κυπριακό πολιτισμό, το φαγητό, τα χειροτεχνήματα και τη μοναδική κυπριακή κληρονομιά.
 
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του αναμένεται επίσης να επισκεφθούν Βρετανούς στρατιώτες στο νησί, μεταξύ άλλων από το Σύνταγμα της Μέρσια, του οποίου συνταγματάρχης είναι ο ίδιος ο Πρίγκιπας Κάρολος.
 
Θα πραγματοποιηθεί επίσης επίσκεψη στη νεκρή ζώνη για να αναγνωριστεί η ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και οι πρωτοβουλίες σε επίπεδο πολιτών για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
 
Ο Πρίγκιπας Κάρολος θα παραστεί σε συνάντηση εκπροσώπων των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας που είναι πρεσβευτές της λεγόμενης Γαλάζιας Χάρτας του οργανισμού για την προστασία των θαλασσών, με την Κύπρο να κατέχει σημαίνοντα ρόλο. Θα συναντηθεί επίσης με τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες.
 
Η Δούκισσα της Κορνουάλης, ως προστάτιδα του Battersea Dogs & Cats Home, θα επισκεφθεί κυπριακό οργανισμό που συνεργάζεται με ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια ζώων στο Λονδίνο, την Ακαδημία Battersea Home, ενώ αναμένεται να προωθήσει  το έργο που επιτελεί κατά της οικογενειακής και σεξουαλικής κακοποίησης ανά τον κόσμο με τις επαφές που θα έχει με οργανώσεις που υποστηρίζουν θύματα στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Στίβεν Λίλι δήλωσε «ενθουσιασμένος που οι Αυτών Υψηλότητες αποφάσισαν να επισκεφθούν την Κύπρο και ανυπομονώ να τις καλωσορίσω εδώ. Πρόκειται για τη σημαντικότερη επίσκεψη από το Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο από την επίσκεψη της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας το 1993».
 
Ο κ. Λίλι πρόσθεσε ότι 60 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, η επίσκεψη αυτή αποτελεί απόδειξη των στενών και διαρκών δεσμών φιλίας μεταξύ των χωρών και των λαών και μιας σχέσης που δυναμώνει συνεχώς. «Η επίσκεψη θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία να αναδειχθούν οι σημαντικοί Κοινοπολιτειακοί δεσμοί ανάμεσα σε όλους τους Κύπριους και το ΗΒ, οι οποίοι είναι εμφανείς σε πολλές από τις κοινές μας αξίες και τους κοινούς μας θεσμούς».

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Kathimerini.com.cy, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ως Προστάτιδα του Battersea Dogs & Cats Home, θα επισκεφθεί το οικείο καταφύγιο που συνεργάζεται με την Ακαδημία Battersea Home για να διαπιστώσει πώς ο οργανισμός αυτός εφαρμόζει τα διδάγματά του στην Κύπρο. Επιπλέον, Η Αυτής Υψηλότητα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για ανάδειξη του ζητήματος της οικογενειακής και σεξουαλικής κακοποίησης ανά τον κόσμο, μέσω επαφών με οργανώσεις που υποστηρίζουν θύματα στην Κύπρο.
 
Θα έχει προηγηθεί διήμερη επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στα 25 χρόνια από τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα, ενώ μετά από την Κύπρο το ζευγάρι θα επισκεφθεί την Ιορδανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Kathimerini.com.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X