ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Επιτρέπεται η διανυκτέρευση στο Τρόοδος;

Τι αναφέρεται στο Διάταγμα που ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος και ήδη το πρώτο Σαββατοκύριακο που η περιοχή «ντύθηκε» στα λευκά, δέχθηκε επισκέψεις. Οι πολίτες που βρέθηκαν εκεί, σίγουρα ήταν πολύ λιγότεροι από τον αριθμό που θα μετέβαινε υπό κανονικές συνθήκες.

Και αυτό γιατί, η Κύπρος βρίσκεται υπό το καθεστώς lockdown από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι τις 31 του ίδιου μήνα και οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται είτε με τo απαραίτητο έντυπο είτε με την αποστολή SMS στο 8998.

Εύλογα δημιουργήθηκε το ερώτημα στους πολίτες, για το κατά πόσο μπορούν να επισκεφθούν την ορεινή περιοχή χρησιμοποιώντας μια από τις επιλογές που δίνεται για μήνυμα μετακίνησης στο 8998.

Όπως εξήγησε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου: «Οι πολίτες δικαιούνται να μετακινούνται σε άλλες επαρχίες μόνο για σκοπούς άθλησης (σ.σ. και εργασίας), στέλνοντας το κατάλληλο SMS».

Με απλά λόγια, όσοι βρεθούν στην περιοχή Τροόδους επιτρέπεται να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητας (λ.χ. περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία), ενώ απαγορεύεται ο χιονοπόλεμος και άλλα συναφή. 

Πάντως, δεν υπήρξαν παρατράγουδα κατά το Σαββατοκύριακο 16-17/1 αφού μόνο μια καταγγελία προέκυψε που να αφορούσε τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο. (Δες ΕΔΩ)

Επιτρέπεται η διανυκτέρευση;

Άλλο ερώτημα που ζητά απάντηση, είναι κατά πόσο μπορούν οι πολίτες να διανυκτερεύσουν σε κάποιο ξενοδοχείο ή άλλο τουριστικό κατάλυμα της περιοχής.

Στο εν λόγω ερώτημα, το Υπουργείο Υγείας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε το σκηνικό, μέσω των απαντήσεων που έδωσε στην δημοσιότητα, σε συχνά ερωτήματα των πολιτών.

Τα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα παραμένουν ανοικτά;

Τα ξενοδοχεία/τουριστικά καταλύματα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για τη φιλοξενία ατόμων που δεν έχουν τη μόνιμη διαμονή τους στην Κύπρο και εμπίπτουν στις πρόνοιες του Διατάγματος (παράγραφοι 2.9 έως 2.16). Δεν επιτρέπονται οι κρατήσεις για πρόσωπα που διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Νοείται ότι οι χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων παραμένουν ανοικτοί:

• μόνο για την εξυπηρέτηση των ατόμων που φιλοξενούνται στα υποστατικά τους,
• με μέγιστο αριθμό ατόμων συνολικά μέχρι 75 πρόσωπα (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι),
• έξι (6) άτομα ανά τραπέζι,
• τηρουμένου του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και ενός ατόμου ανά 2 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο.

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση