ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Επίθεση με βιτριόλι: Το θύμα απαντά μετά την ομολογία του δράστη

Τι είπε o δικηγόρος της Ιωάννας;

newsroom must

«Πράγματι απολογήθηκε και ομολόγησε την πράξη της, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» λέει στο newsit.gr, o δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας και προσθέτει: «Η Ιωάννα και η γονείς της τι να την κάνουν τη συγγνώμη της. Δεν δέχονται καμία συγγνώμη».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η δράστης, στους ισχυρισμούς της, προσπάθησε να αποδομήσει την ποινική δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έχει ασκηθεί εις βάρος της, λέγοντας πώς η ποσότητα του καυστικού υγρού που έριξε στο πρόσωπο της Ιωάννας ήταν μικρή, καθώς ήθελε να της προκαλέσει μόνο μια ζημιά. Ωστόσο, όπως λέει ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τα επίσημα ευρήματα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, ότι η ποσότητα του θειικού οξέος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν πολύ μεγάλη.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγο καιρό το θύμα (Ιωάννα Παλιοσπύρου) μίλησε για το περιστατικό που της άλλαξε την ζωή και μεταξύ άλλων είχε περιγράψει και το συμβάν όπως το έζησε η ίδια λέγοντας «Ήταν πρωί και μόλις είχα φτάσει στο γραφείο. Τη στιγμή που μπήκα στην είσοδο συνέβη ό,τι συνέβη. Η πιο δυνατή ανάμνηση που έχω είναι αυτή η έντονη, βαριά χημική μυρωδιά όταν έπεσε πάνω μου, στο πρόσωπό μου, ένα παχύρρευστο υγρό. Κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάποιο οξύ. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον αφόρητο πόνο που ένιωσα και τον μεγάλο πανικό που με κατέβαλε. Είχα την αίσθηση πως εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω, πως φεύγει η ζωή μου και ένιωθα αβοήθητη και ανήμπορη. Έφυγα ουρλιάζοντας, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια και πήγα ενστικτωδώς μέχρι το απέναντι φαρμακείο. Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό. Πιστεύω ότι λειτούργησε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της επιβίωσης. Έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου οι τρομαγμένες εκφράσεις των ανθρώπων στο φαρμακείο. Δεν τολμούσε να με ακουμπήσει κανείς. Πάγωσαν, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Φώναζα: Βοηθήστε με, καίγομαι, πεθαίνω. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να αντέξω, να παλέψω για να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Μέσα στον πανικό μου, έναν πρωτόγνωρο πανικό και απελπισία, ένιωθα πως είμαι η μόνη που μπορούσα να με βοηθήσω».

Τώρα η κατηγορούμενη απολογείται και λέει χαρακτηριστικά «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, είμαι συντετριμμένη». Η όλη διαδικασία της κατάθεσης τελέστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και η κατηγορούμενη παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας για 1 ώρα.
Κληθείσα να δικαιολογήσει την πράξη της η 35χρονη είπε ότι πρόθεσή της δεν ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα αλλά μόνο να της «προκαλέσει πόνο» εξαιτίας «ενός προσωπικού προβλήματος που είχε μαζί της» ενώ παράλληλα διέψευσε την πιθανότητα να είχε συνεργό «όλα τα έκανα μόνη μου και είχα εμμονή με το θύμα».

Στη συνέχεια ο κ. Κεχαγιόγλου σε δήλωσή του είπε τα εξής: «Η εντολέας μου απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 05.04.2021 και ώρα 10π.μ. κατόπιν σχετικού αιτήματός της ενώπιον της κ Ανακρίτριας του 17ου Τακτικού Τμήματος Αθηνών. Η κατηγορουμένη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε με συντριβή, όπως είπε, συγγνώμη από το θύμα και την οικογένεια της – την οποία ελπίζει να αποδεχτούν- για τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε και τόνισε ότι δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση το θάνατό της. Χαρακτηριστικά δε είπε ότι θα ευχόταν να γύριζε το χρόνο πίσω και να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα από όσα συνέβησαν. Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο. Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα στο παρελθόν έχουν αναφερθεί δημοσίως και από διάφορες πλευρές περί δήθεν απόπειράς της να συλλέξει πληροφορίες, ώστε να επιτεθεί εκ νέου στο θύμα, κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση