ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Επιστήμονες εξηγούν το μυστήριο του... ιπτάμενου πλοίου

Η φωτογραφία που έγινε viral από το BBC

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Ο φωτογράφος David Morris απαθανάτισε ένα στιγμιότυπο παράξενο και κατάφερε να γίνει αντικείμενο συζήτησεις σε όλο τον κόσμο. 

Πιο συγκεκριμένα, ενώ περπατούσε στο Falmouth του Cornwall, ο Morris είδε ένα... ιπτάμενο πλοίο στον ορίζοντα και η φωτογραφία του, όπως ήταν φυσικό, έγινε viral στα ειδησεογραφικά portals και στα social media. Κι αν η φωτογραφία σάς παραξενεύει, οι επιστήμονες έχουν μια πολύ λογική εξήγηση. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του BBC, David Braine, το πλοίο φαίνεται να αιωρείται λόγω της πυκνότητας του αέρα. ''Ο κρύος αέρας είναι πιο πυκνός από τον ζεστό, στρέφοντας το φως προς τα μάτια κάποιου που παρατηρεί από την ακτή, αλλάζοντας το πώς φαίνεται ένα αντικείμενο σε απόσταση'' είπε και συμπληρώνει πως τέτοιες οφθαλμαπάτες είναι συχνές στην Αρκτική, αλλά σπάνια συμβαίνουν στη Μεγάλη Βρετανία, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο απαθανατίζεται σε φωτογραφία ή βίντεο. Πριν τρία χρόνια το κανάλι Science Channel στο YouTube έδωσε την δική του εξήγηση, αναλύοντας ένα ανάλογο περιστατικό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση