ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, jean και kitty heels
 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου έγινε vegan

Η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη και σεφ

newsroom must

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της Νέας Υόρκης, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelen, και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Το Eleven Madison Park ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του αλλά δεν θα είναι το ίδιο με πριν. 

Όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης και σεφ, Daniel Humm, το νέο μενού θα βασίζεται σε χορτοφαγικά πιάτα, χωρίς κανένα ζωικό προϊόν. 

«Λειτουργούσαμε πάντα με ευαισθησία στις συνέπειες που έχουμε στο περιβάλλον μας. Όμως, γίνεται όλο και πιο σαφές πως το υπάρχον διατροφικό σύστημα είναι απλώς μη βιώσιμο με πάρα πολλούς τρόπους... Είναι ξεκάθαρο πως μετά από όσα βιώσαμε τον τελευταίο αυτό χρόνο, δεν θα μπορούσαμε να ξανανοίξουμε το ίδιο εστιατόριο. Πήραμε την απόφαση να σερβίρουμε ένα μενού βασισμένο στη χορτοφαγία, στο οποίο δεν χρησιμοποιούμε κανένα ζωικό προϊόν - κάθε πιάτο φτιάχνεται από φυτικά προϊόντα, είτε από τη γη είτε από τη θάλασσα, καθώς και φρούτα, όσπρια, μανιτάρια, σπόρους και πολλά πολλά άλλα. Ο τρόπος που παρασκευάζουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που καταλώνουμε το φαγητό μας, ο τρόπος που τρώμε κρέας, δεν είναι βιώσιμος. Κι αυτό δεν είναι άποψη. Είναι γεγονός. Γι'αυτό αποφασίσαμε το εστιατόριό μας να έχει 100% βάση φυτική» έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Instagram του εστιατορίου.  

Με αυτή την κίνηση, ελπίζει πως θα δώσει κίνητρο σε άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις να περιορίσουν ή να σταματήσουν την χρήση ζωϊκών προϊόντων στα μενού τους, με σκοπό την προώθηση της τάσης της λιγότερο τοξικής διατροφής. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση