ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

«El Diablo»: H έκκληση Κύπριων Χριστιανών για ακύρωση της συμμετοχής, οι απειλές στο ΡΙΚ και η απάντηση του καναλιού

«Είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς»

Απειλές μέσω τηλεφώνου δέχεται τις τελευταίες ώρες το ΡΙΚ. Άγνωστοι απειλούν ότι θα βάλουν φωτιά και θα κάψουν το κτήριο του Κρατικού Καναλιού, θέτοντας έτσι σε κινητοποίηση την Αστυνομία.

Το κίνητρο των αγνώστων, φαίνεται να είναι η επιλογή του τραγουδιού το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην φετινή Eurovision.

Αυτό που ενοχλεί φαίνεται να είναι ο τίτλος του τραγουδιού «EL DIABLO» που σημαίνει διάβολος.

Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργηθεί σελίδα που μαζεύουν υπογραφές για να μην μας εκπροσωπήσει φέτος το συγκεκριμένο τραγούδι στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό.

Η τοποθέτηση όσων αντιδρούν

ΑΙΣΧΟΣ – ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION «EL DIABLO»

Είναι αδιανόητο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ να έχει επιλέξει να εκπροσωπηθεί η Κύπρος στο διαγωνισμό EUROVISION με ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο «Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ». Και που οι στίχοι του ανάμεσα σε άλλα απαράδεκτα αναφέρουν: Έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο, την έδωσα την έδωσα …, μου λέει (ο διάβολος) είμαι ο άγγελός του, είμαι ο άγγελός του…, αγαπώ τον διάβολο. Κύριοι Διοικητικοί Σύμβουλοι του ΡΙΚ είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

Αυτό που έχετε κάνει είναι ανεπίτρεπτο, να εκπροσωπηθεί η Κύπρος, Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, με αυτό το τραγούδι και με αυτά τα λόγια! Δεν έχετε πλέον καμιά θέση εκεί γιατί διοικείται το κρατικό κανάλι και σας διορίζουν αυτοί που ψηφίζουμε και αν δεν παραιτηθείτε από μόνοι σας, θα πρέπει να σας αλλάξουν άμεσα, διαφορετικά θα σημαίνει ότι επικροτούν την πράξη σας. Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει, ακόμα και στον διάβολο, και μπορεί να τραγουδά τα τραγούδια του και να τον ακολουθεί. Είναι δική του επιλογή.

Να βγαίνει όμως το κρατικό κανάλι, η επίσημη Κύπρος δηλαδή, και να φωνάζει … αγαπώ τον διάβολο… αγαπώ τον διάβολο …. δεν έχουμε άλλα λόγια… τώρα κλαίει η ψυχή μας. Δεν μας ενδιαφέρει, κύριοι, να κερδίσουμε την Eurovision και να πουλήσουμε τη ψυχή μας. Λάβετε το υπόψη σας και εσείς και αυτοί που σας διορίζουν. Όσοι αγαπητοί μας φίλοι, συμφωνάτε μαζί μας αντιγράψετε αυτή την επιστολή και στείλτε την, από τα προσωπικά σας e-mail, στις πιο κάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις και διαδώστε την μέσα από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απάντηση του ΡΙΚ

Λίγες ώρες μετά τον μεγάλο ντόρο που έχει προκληθεί και τις απειλές που δέχτηκε από πολίτες με αφορμή την εν λόγω επιλογή τραγουδιού, το ΡΙΚ τοποθετήθηκε μέσα από μια επίσημη ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί El diablo. Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό.

Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία.

Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση