ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Εκτός ελέγχου τα μέτωπα στην Αττική

Μια από τις δυσκολότερες νύχτες των τελευταίων ετών βίωσαν τις περασμένες ώρες οι κάτοικοι δεκάδων οικισμών

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Τη μάχη της κατάσβεσης σε πολλά μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική μετά από μια εφιαλτική νύχτα. Οι προσπάθειες είναι δύσκολες καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Το κύριο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή των Αφιδνών, όπου χθες το βράδυ δόθηκε μια σκληρή μάχη στην εθνική οδό, προκειμένου να σταματήσει η πύρινη επέλαση. Στην περιοχή σημειώνονται εκρήξεις.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής να εκκενώσουν τώρα προς Γραμματικό. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα ή Καλέτζι Αττικής, εκκενώστε τώρα προς Γραμματικό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει ισχυρό για τρίτη ημέρα σε Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, Μεσσηνία, ενώ προβληματισμό προκαλεί και το νέο μέτωπο στην Φωκίδα.

Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές- Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια

Για 56 ανοιχτές πυρκαγιές έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για τις πυρκαγιές το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα μέτωπα πλέον βρίσκονται και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, κυρίως στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη Λίμνη του Μαραθώνα προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και οικίες

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια», είπε, σημειώνοντας ότι «στείλαμε 13 μηνύματα εκκένωσης οικισμών αλλά και οδηγίες για την ασφάλεια των κατοικιών».

«Η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα με μεγάλο θερμικό φορτίο», είπε, ενώ λίγο μετά εστάλη και σχετικό μήνυμα εκκένωσης.

Υπενθύμισε την Αττική θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων με ριπές που αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες τα έξι μποφόρ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε επίσης για νέο μέτωπο στην Αρχαίο Ολυμπία, τονίζοντας ότι «32 οικισμοί έχουν εκκενωθεί μέσω του 112». Στην περιοχή επιχειρούν 310 πυροσβέστες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια παραμένει με μεγάλο μέτωπο και εκεί επιχειρούν 240 πυροσβέστες.

«Η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις στο απότομο ανάγλυφο του ορεινού όγκου της Βόρειας Εύβοιας», είπε.

Την ίδια ώρα ενισχύονται τα εναέρια μέσα, ενώ ήδη επιχειρεί το ρωσικό Beriev στο Μαντούδι.

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Αττική: Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η πυρκαγιά στην Αττική, η οποία πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη και στα τρία μέτωπα που έχουν δημιουργηθεί από τη νύχτα, ειδικότερα στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού, προς Καπανδρίτι, και από την πλευρά της Πάρνηθας στις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την εθνική οδό πολλές φορές τη νύχτα, δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρυονέρι, ενώ το μέτωπο διευρύνεται στη Μαλακάσα.

112: Εντολή εκκένωσης

Μετά τις 11 εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 που καλούσαν τους κατοίκους στην Μαλακάσα, στον οικισμό Σφενδάλη, στο Καπανδρίτι και το Πολύδένδρι να εκκενώσουν την περιοχή.

Το 1ο μήνυμα: Αν βρίσκεστε στη Μαλακάσα ή στον οικισμό Σφενδάλη, εκκενώστε τώρα προς Ωρωπό, μέσω Λεωφόρου Αθηνών-Ωρωπού.
Το 2ο μήνυμα: Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από Επαρχιακή Οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου.
Σε νεότερο μήνυμα από το 112 αναφέρονται τα εξής: Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Κάλαμο Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ωρωπό, Μίλεσι ή Αγ. Αποστόλους κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Τη νύχτα, με μήνυμα από το 112, εκκενώθηκε και το χωριό Βόθωνας προς τη Λίμνη του Μαραθώνα ενώ, υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ είχαν εκκενωθεί Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο στον Άγιο Στέφανο.

Εύβοια: Η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα. Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς και είναι ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια. Πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στο χωριό.

Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά. Γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα. Κατά πληροφορίες, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Στην ανατολική πλευρά, όπου διεξάγονταν επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στον άξονα Σκεπαστή-Αγία Άννα, η φωτιά μπήκε στο χωριό. Άλλο κινήθηκε προς Στροφυλιά και κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση της. Δόθηκε μάχη για να ανοίξει ο δρόμος από Στροφυλιά προς Αγία Άννα, που είχε κλείσει. Εξασφαλίστηκε διάβαση για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Αντιπυρική ζώνη δημιουργήθηκε γύρω από το χωριό Φαράκλα.

Κάτοικοι στην παραλία της Αγίας Άννας απομακρύνθηκαν από την θάλασσα. Αποφασίστηκε να διαμορφωθούν χώροι στο δημαρχείο Μαντουδίου για να φιλοξενηθούν περίπου 150 κάτοικοι που κρίθηκε αναγκαίο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μαλεσίνα Φθιώτιδας: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στον οικισμό Θεολόγο στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εξερράγη λίγο πριν τις 13.00 και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις απειλώντας παραθεριστικές κατοικίες που είναι μέσα σε πευκόφυτη περιοχή. Ένα ελικόπτερο και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη με τις φλόγες που επεκτείνονται λόγω των έντονων ανέμων. Η πυρκαγιά έχει κυκλώσει τα σπίτια μέσα σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης από τον δήμαρχο κ. Ζεκεντέ.

Πύργος: Δύο πυροσβέστες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του Πύργου μετά την ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαιναν. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα των πυροσβεστών ανατράπηκε στην περιοχή Κολίρι του Πύργου, λόγω έλλειψης ορατότητας, εξαιτίας του καπνού της φωτιάς. Αμέσως μετά, οι δύο πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν φέρουν κάποιο τραύμα.

Λακωνία: «Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης και μπορώ να πω ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι κρίσιμα», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης. Όπως εξήγησε, σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς, «η πυρκαγιά πέρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Σιδηρόκαστρου, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε σπίτια και στη συνέχεια κατέβηκε προς την περιοχή της Μυρσίνης». «Τώρα, υπάρχει ένα μέτωπο πάνω από την περιοχή του Καρέα, κοντά στη Γέρμα», πρόσθεσε.

Μεσσηνία: «Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις φωτιές στη Μεσσηνία», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος και όπως επισημαίνει, «τα σημαντικότερα από αυτά εντοπίζονται στις περιοχές Μέλπεια και Βλαχόπουλο». Ειδικότερα, «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».

Όσον αφορά στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Βλαχόπουλο, «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή».

Δυτική Μακεδονία: Με σύμμαχο τον καιρό και τους ανέμους, που σήμερα έχουν κοπάσει, αλλά και μετά την ολονύχτια μάχη πυροσβεστών, υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης και του στρατού, συνεχίζεται το πολυήμερο έργο κατάσβεσης στα τρία πύρινα μέτωπα, που κατακαίουν τη Δυτική Μακεδονία. Καλύτερη είναι η «εικόνα», αλλά μεγάλο παραμένει το μέτωπο της φωτιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, όπου χθες χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση έξι οικισμών.

Η μάχη της κατάσβεσης

Στην Αττική επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν οι 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στη Βόρεια Εύβοια, 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο ελληνικός στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Στην Αρχαία Ολυμπία, 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός στρατός και η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας, σε Καστανιά και Καρυούπολη επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Λιμογάρδι Φθιώτιδας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 1 Ε/Π.

Διεθνής βοήθεια στη μάχη της κατάσβεσης

Από τις 6:00 επιχειρούν τα εναέρια μέσα τόσο στην Αττική όσο και στις άλλες μεγάλες πυρκαγιές, ενώ ξεκινούν και οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας λίγο μετά τη 1:00. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βοήθεια και ακόμη δύο αεροσκάφη καναντέρ από τη Γαλλία, καθώς και βοήθεια από άλλες έξι χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι ήδη στην πυρκαγιά της Αττικής επιχειρούν 40 πυροσβέστες από την Κύπρο και δύο αεροσκάφη στην Κρήτη, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πού θα σταλούν οι 83 Γάλλοι και τα γαλλικά καναντέρ που θα φτάσουν.

Επίσης, αναμένονται 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα από τη Ρουμανία, 100 πυροσβέστες από τη Λιθουανία και πεζοπόρο τμήμα, 15 πυροσβέστες από το Ισραήλ, 2 αεροσκάφη από τη Σουηδία, ακόμη ένα καναντέρ από την Κροατία και 3 ελικόπτερα από την Ελβετία.

ΓΓΠΠ: Κατάσταση Συναγερμού για 6 περιφέρειες της Ελλάδας

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται για σήμερα για πολλές περιοχές της Ελλάδας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου)
Ακόμη, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας και νήσος Θάσος)
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής)
Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας)
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας)
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας)
Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)

Επικοινωνία Ν. Δένδια - Μ. Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Μου τηλεφώνησε προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του για το ζήτημα των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ευχαρίστησα τον Τούρκο ομόλογό μου και αμφότεροι επισημάναμε ότι οι δύο χώρες είναι διατεθειμένες να παράσχουν βοήθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τεθεί πρώτα υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στις χώρες μας», αναφέρει, σε ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Δένδιας.

Στα διόδια Αγίου Στεφάνου επί της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας η κυπριακή αποστολή

Αυτή τη στιγμή η κυπριακή αποστολή, η οποία μετέβη στην Ελλάδα για παροχή βοήθειας στην κατάσβεση πυρκαγιών, βρίσκεται στα διόδια Αγίου Στεφάνου επί της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι «όπως μας αναφέρουν τα μέλη μας, πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα είναι ομιχλώδης ένεκα του καπνού».

«Έχει δοθεί οδηγία σε όλους για χρήση μάσκας σε εξωτερικό χώρο, για την προστασία τους, αφού λόγω καύσης οικοδομικών υλικών ενδέχεται ο αέρας να περιέχει επικίνδυνα μικροσωματίδια. Κοντά στο σημείο που βρίσκονται καίγονται αποθήκες και υποστατικά από τα οποία αναδύεται πολύ πυκνός μαύρος καπνός. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη. Μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, όπως μας αναφέρουν, ενεργεί σε όλα τα σημεία, αλλά είναι εμφανές ότι η κατάσταση όπως εξελίσσεται είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και να τεθεί υπό έλεγχο, αφού ξεσπούν διαρκώς νέες εστίες φωτιάς», πρόσθεσε.

Τα μέλη της κυπριακής αποστολής, συνέχισε η κα. Μιχαηλίδου, έχουν γίνει πλέον ένα με τα πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και εργάζονται από κοινού με όση δύναμη και σθένος διαθέτουν για να ανακόψουν τη φωτιά στα μέτωπα που επιχειρούν.

«Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της αποστολής μας κάλεσε τα μέλη μας με σκοπό την αξιολόγηση της εμπλοκής μας μέχρι αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας τα θετικά της ανταπόκρισής μας, αλλά και σημεία τα οποία χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν τον συντονισμό των ομάδων μας και την αγαστή συνεργασία μας με τις ελληνικές δυνάμεις. Έγινε δε αναφορά και στο καίριο ζήτημα της ασφάλειας των μελών μας, μιας και η κατάσταση παρουσιάζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη», κατέληξε.

Μάχη με τις φλόγες μέχρι αργά το βράδυ την Πέμπτη έδωσε η κυπριακή αποστολή

Η κυπριακή αποστολή, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα για την παροχή βοήθειας στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών, πέρασε μια πολύ δύσκολη νύχτα, αφού μέχρι αργά το βράδυ τόσο τα μέλη της Πολιτικής Άμυνας όσο και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδιναν μάχη με τις φλόγες δίπλα στα πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος στην περιοχή Τατόι και Αφίδνες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου.

«Η κατάσταση ήταν και παραμένει πάρα πολύ δύσκολη, καθότι η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων κινείται ανεξέλεγκτα. Η κυπριακή αποστολή έχει ήδη αναχωρήσει για το συντονιστικό κέντρο και σύντομα θα δοθούν οδηγίες για τις ακριβείς περιοχές, στις οποίες θα επιχειρήσει με σκοπό την ενίσχυση του έργου της κατάσβεσης», πρόσθεσε.

Η κυπριακή αποστολή, συνέχισε, θα παραμείνει και σήμερα με την υφιστάμενη σύνθεση της, δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, που δίνει ένα τιτάνιο αγώνα απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.

Σε ερώτηση αν έχει ζητηθεί περαιτέρω βοήθεια για μετάβαση και άλλων ομάδων ή αν θα γίνει αντικατάσταση των υφιστάμενων ομάδων, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι προς το παρόν έχει κριθεί ότι είναι προτιμότερο να παραμείνει η κυπριακή αποστολή, η οποία ήδη βρίσκεται στον χώρο και έχει εξοικειωθεί με αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι η κυπριακή αποστολή εργάστηκε μέχρι αργά το βράδυ χθες, δόθηκαν λίγες ώρες ξεκούρασης και σήμερα θα επιχειρήσει σε νέα μέτωπα ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τις ελληνικές αρχές.

«Σε πολύ λίγο θα γνωρίζουμε τις ακριβείς περιοχές στις οποίες θα επιχειρήσουν τα μέλη μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν στην περιοχή Τατόι και Αφίδνες, όπου επιχειρούσε η κυπριακή αποστολή, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δυστυχώς, ακόμα υπάρχουν αναζωπυρώσεις και γενικότερα η κατάσταση είναι πολύ-πολύ κρίσιμη.

Η αποστολή του Τμήματος Δασών μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση της Σούδας στην Κρήτη

Η αποστολή του Τμήματος Δασών για κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα, η οποία αποτελείται από δύο πτητικά μέσα (1 Air Tractor-AT-802 και 1 Thrush T-550), με 4 άτομα πλήρωμα και 4 άτομα προσωπικό εδάφους, μετά τις επιχειρήσεις στη Ρόδο, μεταστάθμευσε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας στην Κρήτη, σύμφωνα με ανάρτηση του Τμήματος σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.


«Η αποστολή βρίσκεται σε επιφυλακή για κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε λόγω της μετακίνησης των ελληνικών πτητικών δυνάμεων τα οποία είχαν ως βάση τους την Κρήτη και τα οποία μετακινήθηκαν και επιχειρούν στα διάφορα μέτωπα πυρκαγιών στην Ελλάδα», σημειώνεται στην ανάρτηση του Τμήματος Δασών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση