ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Εκλογές ΗΠΑ: Ορισμένες πολιτείες θα κρίνουν πάλι το νικητή

Η Αριζόνα δείχνει να αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς

Όσοι προέβλεπαν εντυπωσιακές μετατοπίσεις σε όλη τη χώρα, στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μάλλον διαψεύστηκαν, καθώς όπως συνέβη και το 2016, η μάχη θα δοθεί στις συνηθισμένες 3-4 κρίσιμες πολιτείες. Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν θα είναι γνωστός μέχρι το πρωί ο νικητής των εκλογών, καθώς πέραν των δυτικών πολιτειών, η καταμέτρηση συνεχίζεται σε αρκετές ανατολικές και μεσοδυτικές πολιτικές.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Πρόεδρος Doland Trump φαίνεται να κερδίζει ξανά την Φλόριδα, με τους 29 εκλέκτορες, χάρη στις ψήφους των λατίνων των περιοχών γύρω από το Μαϊάμι, τους οποίους δεν κατόρθωσε να πείσει ο Joe Biden.

Η Αριζόνα δείχνει να αποτελεί την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, αν ο Joe Biden καταφέρει να κρατήσει μέχρι το τέλος της βραδιάς. Με καταμετρημένο το 75%, ο Biden προηγείται με 53,7% έναντι 45%.

Μέχρι στιγμής, ο Biden έχει 113 εκλέκτορες έναντι 105 του Trump. Για την εκλογή χρειάζονται 270 εκλέκτορες.

Με εξαίρεση την Αριζόνα, όλες οι πολιτείες της ηλιόλουστης ζώνης του αμερικανικού νότου πηγαίνουν στους ρεπουμπλικανούς. Οι δημοκρατικοί τα πήγαν πολύ καλύτερα από κάθε άλλη φορά στο Τέξας, όπου με καταμετρημένο το 79% ο Trump προηγείται με 51% έναντι 47%.

Παρά το αρχικό προβάδισμα σε βόρεια Καρολίνα και Οχάιο και στις δύο πολιτείες προηγείται ο Trump. Με καταμετρημένο το 89% στη Βόρεια Καρολίνα ο Trump προηγείται με 49,8% έναντι 49% και στο Οχάιο με καταμετρημένο το 74% ο Trump προηγείται με 51,8% έναντι 46,8%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
εκλογές  |  ΗΠΑ  |  Biden  |  Trump  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X