ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω

Πότε θα ξεκινήσει η χορήγησή του.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

«Πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά από 12 ετών και άνω έδωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκκίνηση των εμβολιασμών στην ηλικιακή ομάδα 12 – 15 ετών στην Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη λάβει οι αρμόδιες αρχές σε ΗΠΑ και Καναδά.

Η απόφαση του ΕΜΑ έρχεται εβδομάδες μετά την εκκίνηση των διαδικασιών αξιολόγησης για επέκταση της χρήσης του εν λόγω εμβολίου, ώστε να συμπεριληφθούν και τα παιδιά μεταξύ 12 και 15 ετών, καθώς ήδη χορηγείται σε εφήβους από 16 χρονών και άνω στην Ε.Ε.

Πρόκεται για πόρισμα το οποίο ανέμεναν πολλές χώρες της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προκειμένου να ξεκινήσει η χορήγηση των εμβολίων στις συγκεκριμένες ηλικίες

Σε σχετική δήλωση είχε προβεί, άλλωστε, ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής προχθές, τονίζοντας πως «θα συζητηθεί ο εμβολιασμός για τα παιδιά από το Γυμνάσιο και άνω, από την ηλικία των 12 και πάνω» και προσθέτοντας ότι η έγκριση του ΕΜΑ, «θα δώσει νέα δυναμική» στην εμβολιαστική εκστρατεία.

Ήδη από χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, είχε ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός από 12 ετών θα ξεκινήσει στη Γερμανία από τις 7 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X